• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

BM´nin Suriye´deki umudu Rusya ve Türkiye

BM´nin Suriye´deki umudu Rusya ve Türkiye

Kazakistan´ın başkenti Astana´da Suriyeli taraflar arasında yapılması planlanan görüşmelerin çok büyük önem taşıdığını ve Suriye´deki ateşkese uyulmasına bağlı olduğunu belirten BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Rusy

 

Cenevre´deki bir brifingde konuşan De Mistura, 'Herhangi bir ön koşul bulunmamasına rağmen, Astana görüşmeleri büyük oranda ateşkes çabalarının birleştirilmesi bağlı. Bu kez ateşkes ilanı sahada nüfuzu bulunan Rusya ve Türkiye´den geldi. Bu nedenle beklentimiz ve umudumuz, Rusya´nın Suriye hükümetine ve müttefiklerine, Türkiye´nin de Halep´te olduğu gibi silahlı muhalif gruplara nüfuz etmesi yönünde' dedi.

De Mistura´nın aktardığına göre BM, garantör ülkelerin bu kez amaçlarına ulaşmasını ve ateşkesin kalıcı olmasını bekliyor.

´ASTANA´DA ALINACAK KARARLARI CENEVRE´DE KULLANABİLİRİZ´

Öte yandan de Mistura, 23 Ocak´ta yapılması planlanan Astana görüşmelerinde BM´nin temsil edileceğini belirtti.

BM yetkilisi, 'Şubat başında Cenevre´de yapacağımız toplantı nedeniyle Astana´daki görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Görüşmelere katılmayı ve başarısı için katkı sunmayı planlıyoruz. Burada alınacak kararları Cenevre´deki müzakerelerde de kullanabiliriz' diye konuştu.




18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor