Tarih: 05.10.2016 21:49

BM´nin Yeni Genel Sekreteri Antonio Guterres Oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, daha önce Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) görevinde bulunan eski Portekiz Başbakanı Antonio Guterres´in, yeni BM Genel Sekreteri seçilmesi konusunda uzlaşma sağladı, resmi oylamanın yarın yapılacağı açıklandı.

Guterres´in genel sekreterliği konusunda uzlaşıldığı yolundaki açıklama Rusya´nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin tarafından ABD´nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Samantha Power ve diğer güvenlik konseyi üyesi ülkelerin temsilcileri eşliğinde yapıldı. Guterres, görevine 1 Ocak 2017´de başlayacak.

Antonio Guterres kimdir?

67 yaşındaki Antonio Guterres, 1995 ile 2002 yılları arasında Portekiz Başbakanı olarak görev yaptı. 1999 – 2005 yılları arasında ise Sosyalist Enternasyonal´in başkanlık görevinde bulundu.

Birleşmiş Milletler adaylığında Guterres´i öne çıkaran en önemli etkenlerden biri de Portekizli diplomatın on yıl sürdürdüğü eski Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği görevi oldu.

Suriye´de yaşanan iç savaşın ardından mülteciler için yoğun çalışmalar yürüten Guterres, geçtiğimiz Ocak ayında bu görevini İtalyan diplomat Filippo Grandi´ye devir etmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —