Tarih: 27.06.2014 15:24

Boğaz İle Petruss Arasında

Facebook Twitter Linked-in

Sascha Bremer

Günlük İstanbul Seferleri Sayesinde Türk Hava Yolları, Bir Yılda Lüksemburg İçin Afrika ve Asya`nın Kapılarını Sonuna Kadar Açtı. THY, İlk Yılını Büyük Başarı Olarak Değerlendirdi ve Bununla Yetinmeyeceğe Benziyor

THY`nin Lüksemburg Müdürü Tuncay Eminoğlu, 'Lüksemburg küçük bir ülke olabilir ancak yerel koşullar ve konumu itibarıyla oldukça büyük.' diye konuştu. Lüksemburg`un yeniden AB dış sınırına sahip olması THY sayesinde oldu.

55 Bin Bilet

THY, çift yönlü Lüksemburg-İstanbul hattından ilk yılda 55 bin bilet satabildi. Eminoğlu, 'İkinci yılımızda sayıyı 75 ila 80 bin arasına çıkaracağımızı hesaplıyoruz.' dedi.

Lüksemburg-Findel Havalimanı’nda dünyanın en büyük hava ulaşım ağına sahip sivil havacılık şirketi THY adına yedi görevli, müşterilere hizmet veriyor.

124 Yolcu

Günlük seferler için şu anda THY`nin 124 yolcu kapasiteli Boeing 737-700 tipi uçakları kullanılıyor. Önümüzdeki yaz sezonundan itibaren 1 Nisan`da ise THY`den yapılan açıklama uyarınca 159 yolcu kapasiteli Boeing 737-800 tipi uçaklar tercih edilecek. Dolayısıyla teorik olarak gidiş-dönüş yolcu sayısı yılda 100 bine ulaşabilecek.

Boğaz ile Petruss arasındaki hattı kullanan bunca yolcu nereden geliyor? Eminoğlu, 'Sayılardan yola çıkabiliriz. Biletlerin yüzde 15`inin Lüksemburg`ta, yüzde 55`i ise komşu ülkelerde satıldığını biliyoruz. Geriye kalan biletler Türkiye`den.' dedi.

Türkiye`den Turist

THY için bu başarı sürpriz olmadı. Yakınlarda Türklerin fazlaca bulunduğu Fransa`nın Metz ve Almanya`nın Saarland ve civarı dikkate alınarak bir tür 'daimi müşteriler' durumu hesap edildi. Lüksemburg için ibre -özellikle turizm alanında- yukarıyı gösteriyor gibi görünüyor.

THY`ye göre Türkiye`den Lüksemburg`a gelen turist sayısı haftada 90`ı buluyor.

THY, bu yıl için Türkiye`den Lüksemburg`a yaklaşık sekiz bin, sonraki yıl ise 10 bin turist taşımayı hesaplıyor. Lüksemburg hattının başarılı olacağından şüphe duymuş olanlar için ise Eminoğlu şöyle dedi: 'Daha önce hiç ticari kaygılar nedeniyle bir hattı kapatmak zorunda kalmadık. Biz ‘sonsuza dek’ buradayız.' (Lüksemburg, Tageblatt - 26 Haziran 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —