Tarih: 19.02.2018 20:07

Bogdanov: Rusya, Afrin için arabuluculuk yapmaya hazır

Facebook Twitter Linked-in

 

Valday Tartışma Kulübü´nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bogdanov, 'Biz, kimseye kendi rolümüzü dayatmıyoruz ancak gerekli görülürse, akan kanın durması ve ortak payda bulunması için arabuluculuk yapmaya hazırız' dedi. 

´TÜRKİYE VE ABD ARASINDAKİ MENBİÇ ANLAŞMALARININ DETAYLARINI BİLMİYORUM´

Bogdanov´a Türkiye ve ABD arasında Menbiç konusunda yapılan anlaşmalar hakkında bilgi sahibi olup olmadığı soruldu.

Türkiye ve ABD´nin Menbiç´teki durumu Astana süreci dışında ayrı olarak istişare ettiğini kaydeden Bogdanov, dolayısıyla anlaşmaların detaylarını bilmediğini söyledi.

´RUS, TÜRK VE İRANLI LİDERLER ANKARA VEYA İSTANBUL´DA BULUŞABİLİR´

Öte yandan Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin Ankara veya İstanbul´da bir araya gelebileceğini ifade eden Bogdanov, dışişleri bakanları arasında da Astana´da bir görüşme yapılabileceğini kaydetti. 

Russia Today´e (RT) konuşan Bogdanov, 'Üçlü zirvenin en kısa sürede Ankara veya İstanbul´da yapılacağı konuşuldu. Zaman konusunda bir bilgim yok, liderlerin programı üzerinde çalışılıyor. Bu zirve, üç liderin Soçi´den çıkan sonuçlar ışığında Suriye´de çözüm görüşmelerini sürdürmelerine imkan sunacak' diye konuştu.

´BAKANLAR SEÇİMLERDEN ÖNCE ASTANA´DA GÖRÜŞECEK´

Bogdanov, üçlü zirveden kısa süre önce üç ülkenin dışişleri bakanlarının Astana´da bir araya geleceğini ve bu toplantının 18 Mart´taki Rusya Devlet Başkanlığı seçimlerinden kısa süre önce yapılacağını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —