• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Bogdanov: Rusya, Irak´ın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyor

Bogdanov: Rusya, Irak´ın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov´un Irak Başbakanı Haydar el İbadi´nin danışmanı Falih Feyyad´la görüştüğü belirtildi.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamaya göre Moskova´da bir araya gelen Bogdanov ve Feyyad, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi´ndeki (IKBY) durumu ele aldı. 

'Görüşmede Irak´ta yürütülen IŞİD´le mücadele operasyonları kapsamında ülkedeki durum ile IKBY´ile ilgili gelişmelere yoğunlaşıldı' denen açıklamada, Bogdanov´un Rusya´nın Irak´ın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiği vurgulandı.

BOGDANOV: IRAK´IN SORUNLARI DİYALOG YOLUYLA ÇÖZÜLMELİ

Bakanlığın aktardığına göre Bogdanov, 'Rusya, Irak´ın birliğini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyor ve ülkedeki tüm sorunların tüm etnik grupların çıkarları göz önünde bulundurularak siyasi diyalog yoluyla çözülmesi yönündeki pozisyonunu koruyor' dedi.

FEYYAD: RUSYA İLE İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRME NİYETİNDEYİZ

Feyyad da, Rusya´nın Irak´ta izlediği tutarlı politikayı takdir ettiklerini ve Suriye toprakları da dahil olmak üzere terörle mücadele alanında işbirliğini geliştirme niyetindeki olduklarını ifade etti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor