Tarih: 11.05.2017 22:16

Bogdanov: Yeni ABD yönetiminin Suriye yaklaşımı, ideolojiden arındırılmış durumda

Facebook Twitter Linked-in

 

Gazetecilerde açıklamalarda bulunan Bogdanov, 'Yeni yönetimden, Trump´ın bir iş adamı olmasından, somut sonuç almayı sevmesinden umutluyuz. Yaklaşımlarının ideolojiden arındırılmış olduğunu belirtiyoruz. Hem kendisi, hem de ekibi iş çevrelerinden geldiği için pratik konularda düşünmeli. Neticede zaman içinde her şeyin yerine oturacağını ümit ediyoruz' dedi. 

´FARKLI YAKLAŞIMLARI BİRLEŞTİRMEK ÇOK ZOR´

´İran ve ABD´nin Suriye´de olmasından hareketle, tamamen farklı iki yaklaşımın birleştirilmesinin mümkün olup olmadığı´ sorusunu cevaplayan Bogdanov, bunun çok zor olduğunu söyledi.

Rus diplomat, 'Elbette ki zor. Bu konuda hayaller kurulmamalı. Amerikalılar Astana sürecini destekledi, Astana´nın iyi, İran´ın ise kötü olduğunu söyledi. Rusya´nın ve Türkiye´nin Astana sürecindeki rolünü destekliyoruz ve sonuçların iyi olduğunu görüyoruz. Ancak, ´bölgede yapıcı bir politika izlemeyen İran´ı hangi şartta olursa olsun övmemiz mümkün değil´ diyorlar. Tabii ki burada bir ihtilaf söz konusu ve bunun çözümü için ek siyasi ve diplomatik çaba gerekecek, çalışmaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —