• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Bölgenin Demorafik Yapısı Değişmemeli

Bölgenin Demorafik Yapısı Değişmemeli

Türk askerinin Irak´ta bulunmasına dönük Irak yönetiminden gelen tepkileri anlamanın mümkün olmadığını vurgulayan Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, bölgenin demografik yapısının değişmemesi için Türk askerlerinin orada kalmaya

 

El Arabiya

SUNUCU: Türk askerinin Irak´ta bulunmasına dönük Irak yönetiminden gelen tepkileri anlamanın mümkün olmadığını vurgulayan Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, bölgenin demografik yapısının değişmemesi için Türk askerlerinin orada kalmaya devam edeceğini söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Bağdat yönetiminin Irak´taki kamptan haberdar olduğunu zira kampın DAİŞ´e karşı yerel güçlerin eğitimi için inşa edildiğini belirtti.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: Başika Kampı, Irak hükümetinin bilgisi dâhilinde inşa edildi hatta burayı da ziyaret edip maddi destek sağladılar. Kampla ilgili problemin kışkırtılması Irak´ta mevcut içsel politikaların sonucudur ancak Kamp, DAİŞ´e karşı savaşan yerel güçlerin eğitimi için kullanılıyor.

NUMAN KURTULMUŞ: Türk askerlerinin Irak´taki Başika Kampı´ında veya Suriye´de cereyan eden askeri harekat çerçevesinde bulunması, bir işgal veya o ülkelerin iç işlerine bir müdahale anlamına gelmez. Türkiye, Başika Kampı´nda bir terör örgütünden mütevellit siyasi çatışmaları bertaraf etmek ve Musul´daki vatandaşların güvenliğini sağlamak için bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türk askerilerinin Başika Kampı´nda bulunmasının bir tartışma konusu olmadığını ifade ederek polemiklere son verdi.( Birleşik Arap Emirlikleri,El Arabiya-06.10.2016)



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor