• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Bolivya lideri Morales: Mart´ta Türkiye´de bir dizi anlaşma imzalayacağız

Bolivya lideri Morales: Mart´ta Türkiye´de bir dizi anlaşma imzalayacağız

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, mart ayında Türkiye´ye bir ziyaret gerçekleştireceğini belirtti. Morales ayrıca, ziyaret kapmasında bir dizi anlaşmaya da imza atacaklarını açıkladı.

 

Morales dün Venezüella´nın başkenti Caracas´ta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştü. Taraflar, Türkiye-Bolivya ekonomik işbirliği hükümetler arası komisyonun ilk toplantısını en kısa zamanda gerçekleştirmeye hazır olduklarını kaydetti. 

Bolivya, Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Toplulukları (CELAS) dönem başkanı olarak Türkiye´yi bu örgütün toplantılarına gözlemci olarak katılmaya davet etmişti. Ayrıca bu yılın ilk yarısında Ankara´da Bolivya Büyükelçiliği´nin açılması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

´İKLİ İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEYE YÖNELİK ÇALIŞMA KOMİSYONU KURACAĞIZ´

Morales, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Martta Türkiye´yi ziyaret edeceğiz. Öncesinde, ikili ilişkilerimizi güçlendirmeye yönelik çalışma komisyonunu oluşturacağız. CELAS toplantılarına katılmak isteyen ülkeyle ittifakımızı güçlendirmek için her iki tarafın yararına olacak anlaşmaların imzalanmasını bekliyoruz' dedi.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor