Tarih: 23.06.2019 19:25

Bolton: Trump, G20´de Putin ile görüşmek için sabırsızlanıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Trump´ın Japonya´nın Osaka kentinde yapılacak G20 zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Kudüs´te verilen ortak basın toplantısında konuşan Bolton “Başkan Trump, Japonya´nın Osaka kentindeki G20 zirvesinde Başkan Putin ile bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyor” dedi.

Bolton, 24-25 Haziran tarihlerinde Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev ve İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben-Shabbat ile yapacağı üçlü görüşme için Kudüs´e geldi.

Bolton “Önceden planlanan, Başbakan Netanyahu´nun ev sahipliğini yaptığı İsrail, Rusya ve ABD güvenlik danışmanları üçlü görüşmesi için buradayım. Bölgedeki mevcut koşullar görüşmemizi daha da vakitli kılıyor. Umarım Kudüs´te önümüzdeki birkaç günde bu görüşme için zemin hazırlayabiliriz” dedi. 

Bolton açıklamalarına “Başbakan Netanyahu´nun Başkan Trump ve Putin´le olan güçlü ilişkileri, bu üç büyük ülkenin birçok kritik güvenlik konusunda politikalarını birbirine daha uyumlu hale getirme ve başarı şansının iyi bir habercisi” sözleriyle devam etti.

G20 liderleri 28-29 Haziran´da Osaka´da bir araya gelecek. Fox News´e 19 Haziran´da konuşan Trump, zirve kapsamında Putin ve Çin lideri Şi Cinping´le görüşeceğini söylemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —