Tarih: 27.04.2020 10:06

Boris Johnson 22 gün sonra görevine döndü

Facebook Twitter Linked-in

İngiltere´de Başbakan Boris Johnson, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinin ardından 22 gün sonra göreve dönerken, ülkedeki kısıtlamaların 7 Mayıs´tan önce hafifletilebileceği iddia edildi.

Kovid-19 tedavisi gören Boris Johnson, 22 gün sonra işbaşı yaptı. Dün akşam Başbakanlık Çalışma Ofisi ve Konutu 10 Numara´ya dönen Johnson, bugün ilk iş olarak video konferans yoluyla yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek. Johnson´ın günlük basın toplantısına da katılacağı öngörülüyor.

Bu arada, Telegraph gazetesinin haberine göre, Johnson´ın bu hafta kısıtlamaların nasıl hafifletilebileceğine dair planları duyurması bekleniyor.

Gazeteye konuşan ve ismi açıklanmayan Johnson´ın bir yardımcısı, Başbakan´ın kısıtlamaları hafifletebileceğini söyledi.

7 Mayıs´ın hükümetin karantina önlemlerini yasal olarak gözden geçirmesi gereken gün olduğuna dikkat çeken Johnson´ın yardımcısı, 'Ancak Boris, kısıtlamaları bundan önce değiştirmek veya en azından bundan önce bir şeyler duyurmak istiyorsa bunu yapabilir. ´Karantinayı sonlandırmak´ ifadesi yanlış, ´karantinayı düzenlenmesi´ ifadesi daha doğru olacaktır' diye konuştu.

İngiltere´de alınan önlemler

İngiltere´de 23 Mart´ta alınan önlemler kapsamında halkın evden çıkmasına sınırlama getirilirken, marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler kapatılmıştı.

Kısmi karantina önlemleri, 16 Nisan´da 3 hafta daha uzatılmıştı.

İyileşmesi bir ay sürdü

Başbakan Johnson´ın 27 Mart´ta Kovid-19 testi pozitif çıkmıştı. 10 gün geçmesine rağmen iyileşemeyen Johnson, durumunun kötüleşmesi üzerine 5 Nisan akşamı hastaneye kaldırılmış, ertesi gün de yoğun bakıma alınmıştı.

Oksijen tedavisi uygulanan ve solunum cihazına bağlanmadığı bildirilen Başbakan Johnson, 9 Nisan´da yoğun bakımdan çıkmış ve 12 Nisan´da taburcu edilmişti.

Johnson´ın işe dönmeden önce bir süre dinleneceği kaydedilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —