Borsa İstanbul, Müzakereler Yapıyor
Hisse senetlerini halka arz etmeyi planlayan Borsa İstanbul, bunun öncesinde yerel ve yurt dışındaki finans kuruluşlarıyla görüşmeler yapıyor. Hızlı büyüyüp gelişmekte olan Türk ekonomisi kendi piyasalarını gözden geçirirken Borsa İ
Philip Stafford
Hisse senetlerini halka arz etmeyi planlayan Borsa İstanbul, bunun öncesinde yerel ve yurt dışındaki finans kuruluşlarıyla görüşmeler yapıyor.Borsa İstanbul, listeyi satışa çıkarmadan önce önümüzdeki aylarda yüzde 36’lık hisse satışıyla bir grup yatırımcıyı sağlama almak istiyor.
Hızlı büyüyüp gelişmekte olan Türk ekonomisi kendi piyasalarını gözden geçirirken Borsa İstanbul’da meydana gelen sermaye hareketleri ve diğer gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından izlenecektir.
Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, halka arzın önümüzdeki “yılın başlarında” yapılabileceğini söyledi. Turhan, geçtiğimiz hafta Londra’da yapılan yatırım konferansında “Şubat ayının sonuna doğru, finans kuruluşlarıyla stratejik planın ikinci aşamasını tamamlamayı hedefliyoruz. Halka arz için acele etmeyeceğiz.” dedi.
Hisselerin satışa çıkarılması Borsa İstanbul’un bir dizi seçeneğinden birisidir. Türkiye, satışlar için bir yıllık hedef koyuyor ancak bu süreyi bir yıla kadar uzatma opsiyonu var.
Hükûmet yüzde 49 oranındaki hisselerinin çoğunu satmak istiyor zira Borsa İstanbul, yıl sonuna kadar elinde kalan hisseleri hükûmete geri vermek zorunda.
Bu satışlar, yeniden yapılandırılan Türkiye piyasalarının en son ve radikal aşaması olacaktır. Avrupa Birliği standartlarına benzer koşullar hazırlamak üzere 2012 yılında yeni sermaye piyasaları kanunları getirilmişti.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, İstanbul Altın Borsası ve Vadeli İşlem Piyasalarının bir araya getirilmesiyle kurulmuş olan Borsa İstanbul nispeten yeni bir kurum. Teknolojisini de NASDAQ’ın sağladığı sistemlerle güncelledi.
Turhan, Londra ziyareti sırasında, Londra Borsası ile anlaşma yapacağını söyledi.
Bu anlaşmayla Londra Borsası, geçtiğimiz yıl endeksin yaklaşık 11,5 milyona denk gelen vadeli işlem hacmini artırmayı hedefliyor. Borsa İstanbul günde 170.000 kapasiteli vadeli işlem yapılıyor.
Turan, “Bu bizim için harika bir adım, vadeli işlem piyasası büyük potansiyele sahip. Vadeli işlemler bu sektörün en hızlı büyüyen kısmı. Yerel piyasaların büyük bir hacimle buna katılacağına eminim.” diyor.(İngiltere, Financial Times - 26 Ocak 2015)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
