Tarih: 02.11.2016 20:01

Bosna-Hersek Okullarına Yardım

Facebook Twitter Linked-in

 

Faktor 

Türk okulları pazartesi günü, Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen “Tercihim Türkçe” projesi kapsamında, Bosna-Hersek´te 2011 yılından bu yana ikinci seçmeli dil olarak Türkçeyi seçen 7 bin öğrenci için bir milyon dolar değerinde ders araç-gereç bağışında bulundu.

Bosna-Hersek Federasyonu´nun yedi kantonundaki okulların müdürlerine 150 akıllı tahta, 300 projektör, 500 beyaz tahta ve diğer ders araç-gereçleri takdim edildi. Bağışların verilmesi, Türkiye ile Bosna-Hersek arasında iyi niyet protokolünün imzalanmasıyla da resmiyete döküldü.

Federasyon Eğitim Bakanı Elvira Dilberoviç, Bosna-Hersek´e 13 tırla gelen kıymetli hediyelerin, tüm öğrencilere modern teknolojiyi kullanarak yeni bilgiler edinmelerini sağlayacağını vurguladı.

Dilberoviç: “Türkiyeli dostlarımız, kendi ülkelerinde Boşnakça´yı tanıtmayı kabul ettiler. ‘Tercihim Türkçe´ Projesi, iyi niyetin, sevginin ifadesi ve çocuklarımız için samimi dostlarının kim olduğunu bilmeleri adına iyi bir göstergedir.” şeklinde konuştu.

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, Boşnakçanın önümüzdeki yıl itibariyle Türk ilköğretim okullarında seçmeli ders olacağını belirtti.(Bosna-Hersek,Faktor-01 Kasım 2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —