Bozdağ: Gülen´in iadesi talebi gelecek hafta ABD´ye gönderilecek
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen´in 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili iade talebinin muhtemelen gelecek hafta ABD´ye gönderileceğini bildirdi. Ankara´daki bir kabulde soruları yanıtlayan Bozdağ, Gülen´in darbe girişimiyle ilgil
Reuters´te yer alan habere göre, Fethullah Gülen´in iade talebiyle ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'ABD´den gelen uzmanlar heyetiyle bakanlığımızın uzmanlar heyeti görüşmelerini dün yaptı. Bugün de devam ediyor. ABD´nin iade konusuna bu heyet verdiği önemi göstermektedir. Çünkü bir iade talebi hakkında ilk defa ABD, Türkiye´ye bir heyet gönderiyor ve bu heyet birbirini anlama ve dosyayı değerlendirme konusunda birlikte çalışma yapıyor. Biz bunu önemsiyoruz. Umarız ki bu görüşmeler faydalı sonuçlar verir' dedi.
´HAZIRLIKLARDA SON AŞAMAYA GELİNDİ´
Adalet Bakanı Bozdağ, Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı ve Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand ve heyetiyle Adalet Bakanlığı´nda görüştü. Fethullah Gülen´in iade talebiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bozdağ, hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini vurgulayarak, 'Fethullah Gülen ile ilgili ABD´ye gönderilen iade dosyaları 4 dosyamız var. Bu dosyalar 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünden önceki suçlara ilişkin dosyalardır. Dolayısıyla darbe teşebbüsüyle ilgili değildir. Darbe teşebbüsünün olmasından sonraki süreçte soruşturmalar devam ediyor. Delillerin toplanması, değerlendirilmesi bir zaman alıyor. O yüzden henüz gönderilemedi. Bu arada Ankara, İzmir ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları Fethullah Gülen hakkında yakalama kararları verdiler. O kararlar bakanlığımıza geldikten sonra İngilizce´ye çevrilecek. Bu şartlar yerine getirildikten sonra ABD´ye iletilecektir. Şu anda hazırlıklar son noktaya gelmiş durumda. Önümüzdeki hafta muhtemelen gönderilecektir' diye konuştu.
´ABD´NİN İADE KONUSUNA BU HEYET VERDİĞİ ÖNEMİ GÖSTERMEKTEDİR´
Fetullah Gülen´in iade talebiyle ilgili Ankara´ya gelen ABD Adalet ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Bakan Bozdağ, 'ABD´den gelen uzmanlar heyetiyle bakanlığımızın uzmanlar heyeti görüşmelerini dün yaptı. Bugün de devam ediyor. ABD´nin iade konusuna bu heyet verdiği önemi göstermektedir. Çünkü bir iade talebi hakkında ilk defa ABD, Türkiye´ye bir heyet gönderiyor ve bu heyet birbirini anlama ve dosyayı değerlendirme konusunda birlikte çalışma yapıyor. Biz bunu önemsiyoruz. Umarız ki bu görüşmeler faydalı sonuçlar verir' ifadelerini kullandı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
