Breonna Taylor tişörtüyle ırkçılığı protesto eden F1 pilotu Hamilton hakkında soruşturma başlatıldı

Breonna Taylor tişörtüyle ırkçılığı protesto eden F1 pilotu Hamilton hakkında soruşturma başlatıldı

ABD´de polis tarafından evinde vurularak öldürülen Breonna Taylor için giydiği tişörtle adalet çağrısında bulunan F1 pilotu Lewis Hamilton hakkında soruşturma başlatıldı.

 

ABD´de polis tarafından evinde vurularak öldürülen Breonna Taylor için giydiği tişörtle adalet çağrısında bulunan F1 pilotu Lewis Hamilton hakkında soruşturma başlatıldı.

Formula 1´in ilk siyah pilotu olan Mercedes´in Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, Toskana Grand Prix´sindeki yarıştan önce tişörtüyle polis şiddeti ve ırkçılık karşıtı mesaj verdi.

Hamilton, önünde 'Breonna Taylor´ı öldüren polisleri tutuklayın', arkasında ise “Onun adını söyleyin” yazan bir tişört giydi. Galibiyeti kazandıktan sonra bir açıklama yapan Lewis, 'Sokakta öldürülen insanlar olduğu gerçeğine dikkat çekmek istiyordum. Ve biri kendi evinde öldürüldü ve onlar yanlış evdeydiler ve o adamlar hâlâ serbest dolaşıyorlar' ifadelerini kullandı.

Ancak Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Formula 1´in politik olmayan bir organizasyon vurguladı ve konunun ‘aktif olarak değerlendirildiğini´ belirtti. FIA, Hamilton´ın kuralları ihlal edip etmediğini araştıracaklarını duyurdu.

Mercedes F1 patronu Toto Wolff ise, Hamilton´ın ırksal adaletsizliği vurgulama konusunda organizasyondan tam destek aldığını ve bunu göstermek için hangi tişörtleri giymek istediğinin kendisine bağlı olduğunu söyledi.

Wolff, 'Hiç şüphe yok bu tamamen onun kararı. Ne yaparsa yapsın biz destekleyeceğiz. Ekip, her türlü ırkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadele ediyor ve Lewis´in Black Lives Matter (Siyahların Yaşamı Değerlidir) için kişisel mücadelesi” dedi.

Breonna Taylor, Kentucky eyaletinin Louisville kentinde mart ayında polis tarafından evine yapılan izinsiz baskın sırasında yatağında başından vurularak hayatını kaybetti. Olaya karışan üç polisten yalnızca biri işten kovuldu ve hiçbiri hakkında yasal işlem başlatılmadı.

 



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading