'Brezilya´da artık yeni bir dönem başlıyor'

Damon Embling, euronews: “Görevden alınma kararı açıkçası bekleniyordu. Sürpriz olmadı. Bu kararın Brezilya için büyük bir dönüm noktası olduğunu düşünüyor musunuz?”

 

Brezilya´da Dilma Rousseff´in azledilmesi aynı zamanda yeni bir dönemin de başlangıcı demek. Bu durum Brezilyalılar ve sıkıntıdaki ekonomi için ne anlama geliyor? Karşımızda konuyla ilgili görüşünü almak üzere IHS Global´den uzman Carlos Cardenas var.

Damon Embling, euronews:
“Görevden alınma kararı açıkçası bekleniyordu. Sürpriz olmadı. Bu kararın Brezilya için büyük bir dönüm noktası olduğunu düşünüyor musunuz?”

Carlos Cardenas:
“Bir dönem kapandı artık. Ülkeyi kimin yöneteceğine ilişkin belirsizlik dönemi sona erdi. Şimdi Başkan Temer için öncelik sadece ülkeyi yeniden birleştirmek değil, Brezilya Kongresi´nin bir parçası olan siyasi partileri de yeniden birleştirmek olacak. Tabi en temel zorluk ekonomi. Onun şimdi çok zorlu bir savaşı var. Ekonomi durgunlukta. Enflasyon çok yüksek. İşsizlik kontrolden çıkmış durumda. Bütçe açığı GSYİH´nın yüzde 10´una yaklaştı. Önümüzdeki yıllarda durum şimdi karşı karşıya olduğundan çok daha zorlu olacak.”

Damon Embling, euronews:
“Yani kargaşa henüz bitmedi?”

Carlos Cardenas:
“Hayır, durum böyle değil. Temer iş yanlısı bir politikacı. Özelleştirme ve yapısal reformlar gibi özel sektörün duymak isteyeceği birçok söz verdi. Fakat tüm bunlar için çok kısa bir süresi var. Vaat ettiği reformları, özellikle emeklilik ve iş reformları konusunda söylediklerini yapabilmek için onay alması kolay olmayacak. Sanıyorum ki kısa vadede yapacağı tek şey, devletin şu anda sahip olduğu bazı varlıkların özelleştirilmesi olacak. Ama bunun için bile Brezilya´daki güçlü sendikaların muhalefetiyle karşı karşıya kalacak. Şimdi özellikle azledilme kararının ardından bir ivme kazandı. Ama yakında, ekim ayında ise belediye seçimleri olacak. Hiçbir siyasi parti kemer sıkma programları gibi tedbirlere karşı çıkarak oy kazanma yoluna gitmez.”



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading