Brüksel sığınmacı raporunu bugün açıklayacak
AB Komisyonu, Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı anlaşmasının uygulanmasına ilişkin raporunu bugün açıklayacak.
Deutsche Welle Türkçe´nin aktardığına göre, AB Komisyonu´nun Türkiye ile sığınmacı anlaşmasının uygulanmasına ilişkin raporunu bugün açıklayacağı ve ayrıca sığınmacıların AB ülkelerindeki dağılımıyla ilgili olarak da bilgilendirme yapacağı bildirildi.
AB Komisyonu´nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos tarafından yapılacak açıklamada, sığınmacı krizinde Avrupa´nın gösterdiği çabaları da anlatılacağı belirtildi.
Brüksel´deki yetkililer, eylül ayında sığınmacı anlaşmasının uygulanmasında ilerleme kaydedildiğini ancak iltica prosedüründe ve konaklamada bir dizi iyileştirmenin gerekli olduğunu söylemişti.
Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacı anlaşması, mülteci statüsü verilmeyenlerin Türkiye´ye geri gönderilmesini, geri gönderilen her Suriyeli için de Türkiye´den yasal yollarla bir Suriyeli alınmasını öngörüyor.
AB, VİZE MUAFİYETİ SÖZÜ VERMİŞTİ
Avrupa Birliği, sığınmacı anlaşmasının uygulanması karşılığında Türkiye´ye 72 kriteri yerine getirmesi durumunda vize muafiyeti sağlanması sözü vermişti. Ancak AB, Türkiye´nin 4 kriteri yerine getirmediği için vize muafiyetine şimdiye kadar yeşil ışık yakmadı. Türkiye de vize muafiyeti sağlanmazsa sığınmacı anlaşmasının feshedileceği tehdidinde bulunuyor.
Son dönemde Avrupa ve Türkiye arasındaki ipler gerilmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Parlamentosu´nun Türkiye ile AB arasında yürütülen tam üyelik müzakerelerinin dondurulmasını öngören karar metnini kabul etmesine sert tepki göstererek Avrupa Birliği´ni sığınmacılara sınırları açmakla tehdit etmişti.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
