• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,21% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2501,23% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

Brzezinski: Rusya, ABD´nin Ortadoğu´daki otoritesini tehdit ediyor

Brzezinski: Rusya, ABD´nin Ortadoğu´daki otoritesini tehdit ediyor

ABD eski başkanlarından Jimmy Carter döneminde Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinde bulunan Zbigniew Brzezinski, ABD´nin Ortadoğu´daki çıkarlarını korumak için tek şansı kaldığını söyledi. ABD´li uzmana göre, Washington, Rusya

 

Financial Times gazetesindeki makalesinde Suriye´deki son durumu değerlendiren Brzezinski, Rusya´nın Suriye operasyonlarıyla ABD´nin Ortadoğu´daki otoritesini tehdit ettiğini belirtti.

Bölgenin geleceği kadar ABD´nin Ortadoğu´daki otoritesinin de önemli olduğunu ifade eden ABD´li uzman, bunun için Washington´un Moskova´yı operasyonları durdurmaya ikna etmesi gerektiğini vurguladı.

´RUSYA´NIN ESAD´I DESTEKLEME HAKKI VAR´

Zbigniew Brzezinski, Rusya´nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ı hakkına sahip olduğunu kaydetti ve ekledi: 'Fakat Suriye´de son günlerde yaşananlar tekrarlanırsa, ABD karşı önlemler almalı. Bu önlemlerden biri, Suriye´deki Rus hava ve Deniz birliklerini ´silahsızlandırmak´ olabilir.'

Brzezinski, iki ülkenin çıkarlarını da etkileyen sorunu çözmek için en iyi çıkış yolunun ise Rusya´yı ABD ile birlikte hareket etmeye ikna etmek olduğunu vurguladı.

 



22.5° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor