Tarih: 14.05.2017 09:45

BTK başkanı Sayan uyardı: Siber saldırı yayılabilir

Facebook Twitter Linked-in

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, geçtiğimiz Cuma günü 70´ten fazla ülkeye yönelen 45 binin üzerindeki siber saldırı karşısında Türkiye´de Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) kriz masasının gerekli önlemleri aldığını duyurdu.

Dünyada yayılan Wcry zararlısından korunmak için Windows sistemleri ve antivirüsleri güncelleyin! Sisteminizi taratmayı ihmaletmeyin  

Saldırılardan en fazla etkilenen İngiltere´de Ulusal Sağlık Hizmeti´nin veri tabanına erişim engellendi.

Otomobil üreticilerinden Nissan İngiltere´de, Renault da Fransa´da bazı fabrikalarında üretimi durdurma kararı aldı.

İngiltere başbakanı Theresa May, Ulusal Siber Güvenlik Merkezi´nin saldırıdan etkilenen kurumlarla işbirliği halinde çalışmayı sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye´de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkanı Ömer Fatih Sayan, twitter hesabından yayınladığı mesajda, saldırının gerçekleştirildiği zararlı yazılımın yayılma tehlikesinin ciddiyetini koruduğunu, USOM´un kriz merkezinde teyakkuz halinde olduğunu söyledi. 

Rusya´da ise devlet başkanı danışmanı German Klimenko, saldırı karşısında hükümetin kamu kurumlarındaki bilgisayar ağlarını ulusal merkezi ağ sistemi içine transfer etme kararı aldığını açıkladı.

Cumartesi günü yayılan virüslerle saldırıdan etkilenen ülkelerin sayısı 100´e yaklaşırken Almanya demiryolu şirketi ile Çin´deki Windows kullanıcıları da siber saldırıdan etkilenenler arasında yer aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —