Tarih: 19.07.2016 11:08

Bu Bir İhanet Harekatı

Facebook Twitter Linked-in

 

Adnkronos

“Bir ihanet hareketi.” Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye´de askerler tarafından yapılan darbe teşebbüsünü böyle tanımladı ve orduyu yeniden temizlemenin gerekliliğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye demokratik olarak bir hükümet ve bir cumhurbaşkanı seçti. Biz görevdeyiz ve sonuna kadar gücümüzü kullanmaya devam edeceğiz. Ülkeyi bu işgalcilere teslim etmeyeceğiz. İyi bitecek. Sorumlular ağır bir bedel ödeyecek.” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı, darbe girişimi sorumlularının, “terörist gruplara” denk olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi. “Bir güç eylemiyle ülkeyi işgal etmek isteyenlere bırakmayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Askerin itibarını lekeleyenler görevini bırakmalıdır. Diğer terörist gruplarla yaptığımız gibi onlarla da mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbeciler halkın onlara verdiği silahlarını halka doğrulttu. Halkın yüzde 52´sinin göreve getirdiği cumhurbaşkanı görevde. Risk ne olursa olsun onlara karşı direndiğimiz sürece başarılı olamayacaklar.” şeklinde sözlerini sürdürdü.(İtalya,Adnkronos-16.07.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —