• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Bu kez patates toplamadı: Kuzey Kore´de Kim- Pompeo görüşmesi

Bu kez patates toplamadı: Kuzey Kore´de Kim- Pompeo görüşmesi

Kuzey Kore lideri Kim, son Pyongyang ziyaretinde patates tarlalarını ziyaret ettiği için görüşmediği söylenen ABD Dışişleri Pompeo´ya bu kez ´vakit ayırdı.´

 

Pompeo, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Pyongyang´da Kuzey Kore lideri Kim ile görüştüğünü belirterek, Singapur Zirvesi´nde varılan anlaşmalar üzerinde ilerlemeye devam ettiklerini ifade etti.

Kuzey Kore ziyaretinin iyi geçtiğini belirten Pompeo, Pyongyang ziyaretini tamamladıktan sonra Güney Kore´nin başkenti Seul´e geçti. 

Pompeo, Kuzey Kore´ye en son temmuzda gitmişti. Ancak Kuzey Kore basını Kim´in Pompeo ile bir araya gelmemesinin nedeninin Kim´in ülkenin kuzeyinde bulunan bir bölgedeki patates tarlalarını ziyaret etmesi olduğunu ima etmişti.

Pompeo, dün Tokyo´da Japonya Başbakanı Şinzo Abe tarafından kabul edilmiş, diğer yetkililerle görüşmüştü. Japonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pompeo ve Abe´nin, Kuzey Kore nükleer silahlardan vazgeçene kadar BM yaptırımlarının uygulanması gerektiği konusunda hemfikir oldukları belirtilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ikinci bir zirvenin yakında yapılacağını söylemişti.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor