• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Bu Ülkeyi Seviyorsanız TL Kullanmalısınız

Bu Ülkeyi Seviyorsanız TL Kullanmalısınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara´daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nda muhtarlara seslenerek “Ekonomimiz döviz spekülasyonu vasıtasıyla hedef alınmaktadır.” dedi ve son dönemde lirada yaşanan düşüş konusunda mali bir nedenin

 

Hümeyra Pamuk, Ercan Gürses

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarşamba günü, Türkiye´nin Suriye´deki İslam Devleti militanlarına karşı verdiği savaş ile lirayı destekleme çabaları arasında paralellik kurarak vatandaşlara dolar satmaya devam etmeleri çağrısında bulundu ve liradaki düşüş nedeniyle spekülatörleri suçladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara´daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nda muhtarlara seslenerek “Ekonomimiz döviz spekülasyonu vasıtasıyla hedef alınmaktadır.” dedi ve son dönemde lirada yaşanan düşüşün mali bir nedeninin olmadığını sözlerine ekledi.

Türkiye´nin Suriye´deki askeri varlığına atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye´nin el Bab operasyonu ile dövizin spekülasyonunu durdurma çabası arasında bir fark yok.” dedi. 

Berberler, restoranlar, kuyumcular ve mermer ustaları Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısına kulak verenler arasında bulunuyor ve dolarını bozdurduğunu ispat edenlere ücretsiz ürün ve hizmet sunuyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer bu ülkeyi seviyorsanız, eğer bu halkı seviyorsanız Türk Lirası kullanmalısınız.”

Türkiye Savunma Bakanlığı, çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısına cevap veren son kurum oldu ve savunma endüstrisi fonundaki 262,7 milyon dolar ve 31,3 milyon avroyu bozdurup liraya çevirdiğini açıkladı.

NTV televizyonu da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) doğal gaz dağıtımı ihalelerini dolar yerine lira üzerinden yapmaya karar verdiğini bildirdi. İstanbul Borsası ise geçen hafta tüm nakit varlığını liraya çevirdiğini açıkladı ancak miktarı belirtmedi.(İngiltere,REUTERS-07.12.2016)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor