• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Bu Vatanı Bölmeye Kimsenin Gücü Yetmez

Bu Vatanı Bölmeye Kimsenin Gücü Yetmez

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara´nın müttefiklerinin Suriye´de PYD´yi desteklemesinden derin üzüntü duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ne zaman ayakları üzerinde durmaya çalışsa bir komplo ile kar

 

IRIB-İnternet

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara´nın müttefiklerinin Suriye´de PYD´yi desteklemesinden derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ne zaman ayakları üzerinde durmaya çalışsa bir komplo ile karşılaşıyor ancak bu komplo ve hileler, Türkiye´nin 2023 yılındaki hedeflerine ulaşmasına engel olamayacak. Suriye´de durum kötü. Bu arada bizim geldiğimiz aşamada teröristler, silahlarını bırakmaya hazırlanıyordu. Silahlı teröristler, şimdi faaliyetlerine yeniden başladı ancak teröristler asla başarılı olamayacak. Onlar Türkiye´yi ve Türk milletini bölemez. Onlar Türk bayrağını Türkiye´nin farklı bölgelerindeki binaların üzerinden indiremez. Onlar farklı kentlerde minarelerden yükselen ezan sesini kesemez. Biz 78 milyon nüfusa sahibiz. Biz tek bir bayrak altında tek bir vatanda birlik beraberlik çığlığı atıyoruz. Türkiye´nin sadece bir ülkenin adı değil, dünyada yüz milyonlarca mazlum insanın sesi olduğunu unutmamalısınız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz binlerce şehit verdik. Gelecek nesiller için daha iyi bir vatan bırakmak için de hâlâ şehit veriyoruz çünkü vatan toprağımız şehitlerin kanıyla sulanmıştır. Şehitlerimiz bu toprakların sahibidir. Bu topraklar, canını feda edenlere aittir. Bu yüzden hiç kimsenin bu vatanı bölmeye gücü yetmez. Türkiye 2023 yılı için hedefler belirledi ve bu hedeflere doğru ilerliyor. Türkiye, terörün yok olması için kararlı davranıyor ancak bazıları, Türkiye´nin bu yolda ilerlememesi için önünde engeller koyuyor. Tabii ki onlar, hata yapıyorlar çünkü Türkiye artık eski Türkiye değil. Biz yeni bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Biz yeni Türkiye´yi inşa ettik. Belki bazı sorunlarla karşılaşabiliriz ancak kararlılığımız sürecek. Etrafımıza örülen duvarlar, hedeflerimize ulaşmamıza engel olmayacak.”

Konuşmasının bir diğer bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazıları yurt dışına gidiyor ve PYD ile YPG´nin terörist örgüt olmadığını söylüyor. Ben de bu ikisinin terör örgütü olduğunu ve PKK ile bir farklarının olmadığını söylüyorum. Bu ikisini terör örgütü olarak adlandırmayanlar, terör örgütlerini savunma pozisyonundadır. Bu sözleri söyleyenler, muhalif parti liderleridir. Bakın Türkiye´de muhaliflerimizin durumu nereye varmış. Onlar bu tür sözlerle Türkiye´yi kana bulamaya çalışıyorlar. Onlar ile PKK arasında hiçbir fark yok. Biz Amerika´ya, onların terörist olduğunu söylüyoruz ancak Amerikalılar terörist olarak görmediklerini söylüyorlar.” ifade ediyor.

Muhtarlara hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Sur ve Cizre´de terör örgütleri saldırıyor, okulları ve camileri yakıp yıkıyor. Siz bu saldırıları izliyorsunuz. Siz teröristlerin kutsal değerlere, camilere ve Kuran´a ne yaptığını gayet iyi biliyorsunuz. Siz onların okulları ve camileri füzeyle hedef aldığını iyi biliyorsunuz. Avrupa ülkeleri, PYD üyelerinin ülkelerine girmesine izin veriyor. Türkiye´ye gelen PYD üyelerini gözaltına aldık ancak bu örgüt Batı´da gelişiyor. Bu terör örgütü, Türkiye´ye karşı saldırılar düzenliyor ancak bazı Batılı ülkeler, bu örgütün terörist olmadığı konusunda ısrar ediyor.”(İran,IRIB-İnternet-10 Şubat 2016 )



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor