Tarih: 21.12.2020 09:04

Bulgar uzman Dülgerova: ABD, Kuzey Akım-2 ve TürkAkım konusunda aciz

Facebook Twitter Linked-in

 

Bulgar siyaset uzmanı Dr. Nina Dülgerova, ABD´nin Rusya´dan Avrupa´ya doğalgaz taşıyacak Kuzey Akım-2 ve TürkAkım boru hatlarının yapımını durduracak tek bir araca sahip olmadığını belirtti.

Nina Dülgerova, Rus medyasına açıklamasında, siyasi ve ekonomik etkiyi genişletmek için enerji piyasaları üzerindeki kontrolün önemine dikkat çekerek ABD´nin Kuzey Akım-2 ve TürkAkım doğalgaz boru hatlarının tamamlanmasını etkileyecek güçte olmadığını söyledi.

Dülgerova, “Rusya, Kuzey Akım-2´yi tamamlayacak. Amerikalılar bu konuda aciz, çünkü alternatif sunamıyor” ifadesini kullandı.

Bulgaristan´ın Rusya ile barışçıl ve öngörülebilir ilişkiler aradığını ama Washington´un, Moskova ve Sofya arasındaki gerilimi güçlendirmeye çalıştığını söyledi.

Rus gazını Karadeniz üzerinden Türkiye ve Avrupa´nın güneyine taşıyacak TürkAkım doğalgaz boru hattı bu yılın ocak ayında faaliyete geçmişti.

Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya bu hattan gazı ilk alan ülkeler olmuştu. Bulgaristan´dan Sırbistan´a uzanan 474 kilometrelik bölümün inşaatı, yapımını üstlenen şirketler arasındaki anlaşmazlıklar ve pandemi nedeniyle bir yıl ertelenmişti.

Kuzey Akım-2 projesi, toplam yıllık kapasitesi 55 milyar metreküp olan iki doğalgaz boru hattının, Rusya´dan Almanya´ya Baltık Denizi´nin altından döşenmesini öngörüyor

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —