Tarih: 30.09.2016 22:19

Bulgaristan kamuya açık alanlarda peçeyi yasakladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Bulgaristan´daki milliyetçi Vatansever Cephe partisinin önerdiği yasak Fransa, Hollanda ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinde kamuya açık yerlerde burka ya da nikab denilen örtülerin giyilmesini yasaklayan kararları izliyor. Yeni yasanın Avrupa´da yaşanan İslamcı militan saldırılarının ardından güvenliğin sağlanmasını amaçladığı belirtiliyor.

Yasak, sağlık nedenlerinden ötürü, farklı mesleki ihtiyaçlar için, spor etkinliklerinde ve ibadet yerlerinde yüzü kapatan maske ve aksesuarların kullanımını ise kapsamıyor.

TÜRK KÖKENLİ SİYASETÇİLERDEN TEPKİ

Milliyetçiler yasağın radikal İslamcıların faaliyetlerini sınırlamayı amaçladığını savunurken, Türk kökenli siyasetçiler yasanın ülkede etnik gerilimleri güçlendireceğini belirtiyor.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekilleri yasayı protesto ederek oylama öncesi genel kurulu terk etti. HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı, “Bizim görevimiz topluma karşı sorumlu bir parti olmaktır. Radikal, yabancı düşmanı çevrelerin sunduğu bir yasanın oylamasına katılmayız, kimseye suç ortağı olmayız” dedi.

Bulgaristan Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) partisinin Genel Başkanı Lütfi Mestan da, toplumsal sorunlar yaratabileceği gerekçesiyle yasal düzenlemeyi eleştirdi. Yasağa uymayanlar 1.500 levaya (857 dolar) kadar varabilecek para cezalarına çarptırılabilecek.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —