Tarih: 07.06.2017 21:23

´Bulgaristan, Türk Akımı´nda transit ülke statüsünü korumak istiyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Gazprom ile Sofya yönetimi arasında yapılan Bulgaristan´da gaz iletim sistemi kurulmasına yönelik görüşmeleri Sputnik´e değerlendiren Grivaç, Güney Akım projesinden vazgeçilmesinin Bulgarlar için çok faydalı olduğunu ve Sofya yönetiminin transit ülke statüsünü korumak istediğini belirtti. 

Bulgaristan´a yapılan yoğun baskılar nedeniyle Güney Akım için gerekli olan iznin Sofya yönetiminden çıkmadığını kaydeden Grivaç, bu projenin yerini Türk Akımı´nın aldığını anımsatarak, 'AB´nin gerekli garantileri vermesi durumunda, Rus gazı Türk Akımı´nda inşa edilecek ikinci kol üzerinden Avrupalı tüketicilere ulaştırılacak' dedi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu´nda Gazprom, Yunan DEPA ve İtalyan Edison şirketlerinin Rus gazının Avrupa´ya sevkiyatı için, Türkiye üzerinden Yunanistan´dan başlayıp İtalya´ya gidecek boru hattının organizasyonuna yönelik anlaşma imzaladığını hatırlatan Grivaç, Bulgaristan´ın ikinci kol üzerinden gaz almayı ve transit ülke statüsünü korumayı istediğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —