Tarih: 02.06.2018 19:53

Business Insider: Türkiye´nin Rus silahları satın alması, NATO´nun kabusu

Facebook Twitter Linked-in

 

Sitede yer alan haberde, ´´Türkiye Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini satın almayı kabul etti. Bu sayede Moskova, NATO´nun savunma sistemine ‘girme´ fırsatı elde edebilir ve bu Atlantik ittifakının kabusu olur´´ değerlendirmesi yapıldı. 

´EN GELİŞMİŞ SİSTEMLERDEN, AMERİKAN UÇAKLARINI VURABİLİR´

S-400´ü ´en gelişmiş füze savunma platformlarından biri´ diye niteleyen haberde, Rus sistemlerinin ‘görünmezlik´ teknolojilerine güvenen Amerikan savaş uçaklarını vurmak için de kullanılabileceği vurgulandı.

´SU-57 TEHLİKESİ´

Makalede, ABD Senatosu´nun F-35´leri Türkiye´ye teslim etmekten vazgeçme kararı sonucunda Ankara´nın Amerikan jetlerinin yerine Rus yapımı 5. nesil Su-57 avcı uçaklarını satın almaya başlayabileceği, bunun da NATO ve uçakları için ciddi bir tehdit oluşturabileceğinin altı çizildi. 

AMERİKALI GENERAL: TÜRKLERİN SU-57´Yİ TERCİH EDECEĞİNİ SANMAM 

Business Insider´e konuşan Amerikan Hava Kuvvetleri´nden emekli general David Deptula, NATO´ya üye ülkelerin ‘kendi hava savunmalarına Rus sistemlerini entegre etmek istemediklerini´ belirtti.

Türkiye´nin Su-57´leri tercih edebileceğine inanmadığını söyleyen Deptula, Rus avcı uçaklarının NATO sistemleriyle uyumlu olmadığı için böyle bir anlaşmanın bir manası olmayacağını kaydetti.

F-22 VE F-35´İN DOĞRUDAN RAKİBİ

Deptula´nın yeni Rus uçağı ile ilgili olumsuz görüşüne rağmen Business Insider, Moskova´da düzenlenen Zafer Geçidi´nde çekilen Su-57 fotoğraflarının, bu uçakların Amerikan menşeili F-22 ve F-35 jetlerinin doğrudan rakibi olduğunu vurguladı.

Haberde, ´´Dolayısıyla, Türkiye Su-57´leri satın alırsa, bu durum askeri ve diplomatik nedenlerle NATO´nun güvenliği için bir kabus senaryosu olacak´´ yorumunda bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —