Tarih: 29.12.2014 17:31

Bütün Müslümanlar İçin Güç Kaynağı

Facebook Twitter Linked-in

AFP

Hamas lideri Halit Meşal cumartesi günü, Filistin davasına destekleri nedeniyle Türk yöneticilere teşekkür ederek Türkiye`nin 'Bütün Müslümanlar için bir güç kaynağı olduğunu' ileri sürdü.

Ülkede iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisinin (AKP) yıllık kongresinde Konya`da yaptığı konuşmasında Meşal, 'Demokratik, istikrarlı ve gelişmiş bir Türkiye; bütün Müslümanlar için bir güç kaynağıdır.' dedi.

Anadolu Ajansına göre Filistin ve Kudüs`ü özgürleştirme umudunu dile getiren ve çoğu zaman AKP`nin önemli etkinliklerine katılan Hamas lideri, 'Güçlü bir Türkiye; güçlü bir Kudüs, güçlü bir Filistin demektir.' ifadelerini kullandı.

Meşal`in kısa konuşması, Türk ve Filistin bayraklarını sallayan kalabalığın 'Allahu ekber' (En büyük Allah) tezahüratlarıyla kesildi.

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ise konuşmasında, 'Allah şahidim ki bu al bayrağı mazlumların sembolü yapacağız. Bu al bayrak Filistin, özgür Suriye bayrağı ve dünyanın her yerindeki diğer mazlumların bayraklarının yanında dalgalanacak.' dedi.(Fransız Haber Ajansı AFP - 27 Aralık 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —