• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Bütün Türklerin Babacan Dostu

Bütün Türklerin Babacan Dostu

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü saat 17.20’de Köln`deki Lanxess Arena`da sahneye çıktığında, gürültü seviyesi kulağı sağır edecek düzeye kadar çıktı. Başbakan Erdoğan, babacan ses tonuyla Almanya’daki Tür

Gerd Elendt

Erdoğan Köln`de 18 bin Hayranının Önünde Neredeyse İki Saat Boyunca Konuştu. Alman Siyasilerin Yoğun Eleştirilerinin Ardından Erdoğan Yangına Körükle Gitmemeye Dikkat Etti...

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü saat 17.20’de Köln`deki Lanxess Arena`da sahneye çıktığında, gürültü seviyesi kulağı sağır edecek düzeye kadar çıktı. Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinde (UETD) görevli moderatör “Bütün cep telefonlarının ışıkları açık mı?” diye haykırdı.

18 bin ziyaretçinin doldurduğu arena, birdenbire binlerce lambanın oluşturduğu bir ışık denizine dönüştü. Çok sayıda koruma Başbakan’a eşlik etti. Erdoğan, iki eliyle seyircileri selamladı. Her zaman olduğu gibi modaya uygun bir başörtüsü takan Başbakan’ın eşi, gülümseyerek Erdoğan’ın yanında yer aldı. Kısa bir selamlamanın ardından Erdoğan, sahneyi Kur’an okumak üzere bir kariye bıraktı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Süleyman Çelik, “Burası bizim evimiz ve bizler Almanya ve Avrupa’nın birer parçasıyız. Bizim geleceğimiz bu ülkede. Bizler yabancı değiliz ve yabancıymışız gibi davranılmasını da istemiyoruz.” diye vurguladı. Süleyman Çelik, Lanxess Arena`daki atmosfere dikkati çekerek Başbakan’ın hayli sevilen bir kişi olduğunu söylüyor. Çelik, Erdoğan’ın ziyareti öncesinde yapılan ön yargılı ifadeleri kınıyor ve bu tür tutumların Alman misafirperverliğiyle bağdaşmadığını söylüyor.

Bütün Türklerden Selam

Erdoğan, babacan ses tonuyla Almanya’daki Türklere, 77 milyonun, yani bütün Türklerin selamını iletti. Başbakan Erdoğan konuşmasında, “Yabancı diyarlarda yalnız olduğunuzu düşünmeyin.” diyerek Almanya`daki Türklere yalnız olmadıklarını bir Türk şairin yalnızlık konulu bir şiirinden alıntılarla anlatmaya çalıştı. Erdoğan, duyguları okşayan konuşmasında, Almanya’da yaşayan yurttaşlarının çok acılar çektiğini, çok sabır gösterdiklerini, yabancı bir diyarı kendilerine yurt edindiklerini söyledi. Erdoğan “Türk halkı olarak her birinizle gurur duyuyoruz.” demesiyle Arena`da büyük sevinç gösterisi ortaya çıktı.

Erdoğan, geçen haftanın kritik konuları olan hayatını kaybeden madenciler ve göstericilerle ilgili farklı bir tutum sergiledi. Duygudan yoksun olduğu şeklindeki kendisine yöneltilmiş eleştirilerden farklı olarak Erdoğan, cereyan eden olaylardan oldukça etkilenmiş bir tavır sergiledi. Erdoğan, bu görüntünün sorumlusu olarak 'Cehenneme Git Erdoğan' şeklinde başlık atan medyayı gösterdi. Yuhalama sesleri de en az alkışlar kadar kuvvetliydi.

Erdoğan geçmişte aynı yerde yapmış olduğu ve çokca tepki toplayan söylemlerinden geri adım atmadı. Erdoğan “Asimilasyona hayır diyoruz.” diye konuştu. Erdoğan, entegrasyonun devam etmesi ve yurttaşlarının Almanya’da birer yabancıymış gibi yaşamaması gerektiğini söyledi. Erdoğan “Biz dinimizden, dilimizden, kültürümüzden taviz veremeyiz.' şeklinde seslendi. Erdoğan Türkiye’nin elde ettiği ekonomik başarıları özellikle öne çıkardı. Erdoğan “Türkiye, artık eski Türkiye değil.” diye konuştu.

Erdoğan hitabının sonunda, Köln şehir merkezinde kendisini protesto eden göstericilere kısaca değindi. Yine ılımlı bir tutum göstermeye çalışan Erdoğan, 'Onlar da bizim vatandaşlarımız. Dışarı çıktığınızda kışkırtmalara fırsat vermeyin. 77 milyon Türkiye`de kardeş iken, yurt dışında da kardeşliğimizi en güçlü şekilde muhafaza edeceğiz.” dedi. (Almanya, Stern-İnternet - 25 Mayıs 2014)



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor