Tarih: 12.08.2016 15:55

Büyükelçi Yardım´ın Basın Toplantısı

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Moskova ile Ankara arasında Suriye konusunda yapılacak görüşmelerin düzenli hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Türk diplomat, perşembe günü ajansımıza yaptığı açıklamada, “Suriye görüşmelerine devam edilecek, görüşmeler muhakkak yapılacak. Görüşmelerin niteliğinden bahsetmek için henüz erken. Ana tema Suriye olduğuna göre bütün meseleler görüşülecek.” dedi.

Görüşmelerin düzenli hâle getirilip getirilmeyeceği sorusuna Yardım, 'Böyle bir karar alınmasını bekleyebiliriz.' yanıtını verdi.

Yardım, “Farklı bakanlıklar tarafından farklı düzeylerde görüşmeler yapacağız.” diye ekledi.

Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, kritik aşamada olan “Türk Akımı” doğal gaz boru hattı projesine dair çalışmanın sürdüğünü bildirdi.

Türk diplomat konuya ilişkin ajansımıza yaptığı açıklamada, “Türk Akımı çalışmaları devam ediyor. İşin aslı, kritik derecede önemli aşamada bulunuyor. Bu projeye ilişkin görüşmeler henüz başlamadığı için anlaşmanın ne zaman imzalanacağını söylemek zor.” dedi.

Büyükelçi, MİA 'Rossiya Segodnya' da düzenlenen basın konferansında yaptığı açıklamada, '9 Ağustos´ta ilişkilerimizde gerçekten yeni sayfayı yazmaya başladık.' ifadesini kullandı.

Moskova ile Ankara arasındaki ilişkilerin derinleşmesi ve gelişmesinin diğer ülkeler için örnek olmasını ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Uluslararası haber ajansı 'Rossiya Segodnya' da düzenlenen basın konferansında açıklamada bulunan Yardım, Ankara´nın Moskova ile ilişkilerini herhangi üçüncü bir tarafa yönelik tehdit olarak görmediğini bildirdi.

Büyükelçi konuya ilişkin açıklamasında 'Türkiye´nin Rusya ile ilişkilerini değerlendirdiğimiz zaman, bunu diğer ülkelere tehdit olarak algılamıyoruz. Rusya ile ilişkilerimize önem veriyoruz; bu aynı zamanda çok önemli stratejik bir hedef. Biz buna inanıyoruz. Türkiye ve Rusya, bu ilişkilerin kurulması gerektiğini şimdi değil, Kasım 2015´teki kriz öncesinde de söylüyordu. Biz her zaman bu ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söylüyorduk. Öyle ya da böyle ilişkilerimizin geliştirilmesi konusunda amacımıza ulaşacağız.” dedi.

Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Rusya ve Türkiye´nin önümüzdeki günlerde Suriye ile ilgili istişarelere yoğunlaşacağını ve krizden bir çıkış yolu bulmak adına mümkün olduğunca hızlı olunması gerektiğini kaydetti.

Rossiya Segondya uluslararası haber ajansının basın toplantısına katılan Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Uluslararası bölgesel bir çatışma olan Suriye meselesinin bir görüşme, bir müzakereyle hallolması mümkün değil. Bu, çok zor. Ancak biz 9 Ağustos´ta (Rusya ve Türkiye liderlerinin St. Petersburg´daki görüşmeleri sırasında) Suriye meselesine dair görüşmelerimizi en kısa zamanda yoğunlaştırma konusunda anlaştık. Taraflar, toplantılara devam etme hususunda isteklerini dile getirdiler.” dedi.(Rusya,Ria Novosti-11.08.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —