Tarih: 23.05.2014 15:24

Büyüyen Pazar Türkiye

Facebook Twitter Linked-in

Heute

Türkiye Son On Yılda Gerçekleştirdiği Ortalama Yıllık Yüzde 5’i Aşan Reel GSYİH Büyümesi ile Şaşırtıcı Bir Performans Göstermiş ve Bu Türkiye’yi Dünyanın En Hızlı Büyüyen Ekonomilerden Biri Haline Getirmiştir...

Türkiye ekonomisini üçe katlamış ve son 11 yılda 135 milyar doları aşan meblağ ile doğrudan yabancı yatırımlarda kayda değer bir oran yakalamıştır. Türkiye 77 milyonluk nüfusu ile AB ülkelerine göre ikinci büyük nüfusa sahiptir. Nüfus her yıl bir milyon artmaktadır ve bu da Avrupa’daki en büyük büyüme oranıdır; ayrıca Türkiye nüfusunun yarısı 30 yaş altındadır.

Türkiye’nin son on yıldaki ekonomik performansı Türk toplumunun sosyo-ekonomik yapısını temelden değiştirmiştir. Ekonomi alanındaki bu değişim, toplumun belkemiği haline gelen yeni bir orta sınıfın ortaya çıkmasının yolunu açmıştır.

2001 yılında GSMH’nin yüzde 77,6’sı oranında olan kamu borcu 2012 yılında yüzde 36,1’e düşmüştür. Kıyaslamak için: Maastricht Kriterleri GSMH’nin yüzde 60 oranında bir borçlanma öngörmektedir.

Türkiye, dünya genelinde serbest ticaret yapılmasını savunmaktadır. Aday ülke AB’ye Gümrük Birliği çerçevesinde bağlıdır. Türkiye 20`yi aşkın ülke ile serbest ticaret anlaşması imzalamıştır.

Avrupa, Rusya ve Kafkaslar, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve (Orta) Asya arasında stratejik bir bölgede yer alan Türkiye, 700 milyon insanın yaşadığı geniş çevresindeki pazarlara ulaşmak için ideal bir konumdadır. Türkiye ayrıca Doğu ile Batı arasında bir enerji transit ülkesidir ve kendisi de bu alanda cazip bir pazardır. (Avusturya, Heute - 19 Mayıs 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —