Tarih: 04.05.2017 15:06

Çamardı Ören Barajı İnşaa Ediliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Niğde Haber Gazetesi

Ülkemizin dört bir yanını baraj, gölet ve içme suyu tesisleriyle donatmak için çalışan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Niğde´nin Çamardı ilçesinde Ören Barajı Sulaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz Kasım´da ihalesi yapılan ve yılbaşında inşaatına başlanan Çamardı Ören Barajı Sulaması ile 17 bin 190 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Proje ile temelden 47 metre yüksekte inşa edilen ve 3 milyon 410 bin metreküp su depolama hacmine sahip olan Çamardı Ören Barajı´ndan alınacak, su Çamardı ilçe merkezi ile Çardacık, Burç, Celaller, Kavaklıgöl, Bademdere ve Çukurbağ köylerindeki münbit topraklara iletilecek. Sulama projesi tamamlandığında dekar başına 3 bin 100 TL gelir artışı, milli ekonomiye de yıllık 2 milyon 970 bin TL katkı sağlayacak.

“Bölgedeki münbit toprakları suya kavuşturacağız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülkenin dört bir yanında şantiyelerin aralıksız çalıştığını kaydederek şunları söyledi: “Niğde Çamardı Ören Barajı Sulaması da diğer işlerimiz gibi hızla ilerliyor. Sulama projesini tamamlayarak bölgedeki münbit toprakları suya kavuşturacağız. Bu tür projelerle zirai arazileri modern sulama sistemlerine kavuşturmaya ve çiftçilerimizin gelirini artırmaya devam edeceğiz.” (Niğde Haber Gazetesi-04.05.2017)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —