Tarih: 14.01.2021 21:20

Cargill küresel şeker ticaretinden çekiliyor

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD´li tarımsal emtia şirketi Cargill, küresel şeker ticareti işinden çekilerek gıda işleme ve et sektörüne odaklanacak.

ABD´li Cargill, küresel şeker ticareti işinden çıkmak için görüşmeler yürütürken gıda işleme ve et işine odaklanmayı planladığını açıkladı.

Bloomberg HT´nin aktardığına göre, Minneapolis merkezli şirket, dünyanın en büyük şeker ticareti şirketlerinden olan Alvean´da sahip olduğu yüzde 50 hisseyi Copersucar´a satmak için görüşmeler gerçekleştiriyor. İki taraf arasında anlaşmaya varılması halinde satışın ilk çeyrekte açıklanması bekleniyor.

Copersucar yayımladığı bildiride, “İki hissedar da Copersucar´ın Cargill´in Alvean hisselerinin tek sahibi olacağı bir anlaşmayı konuşuyorlar. Anlaşmaya varılır varılmaz bilgilendirme yapılacak” ifadelerini kullandı.

ABD´nin en sıkı yönetilen şirketlerinden biri olan Cargill, tarımsal emtia ticareti yapan şirketlerin son yıllarda para kazanmamasından dolayı odağını gıda işleme ve et sektörüne çevirmeye başlamıştı. Şirket halihazırda ABD´deki en büyük üçüncü kırmızı et üreticisi konumunda ve et birimini ABD dışına da taşımaya çoktan başladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —