• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu

Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu

Eski İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri olan İhsanoğlu aday gösterilmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada iki muhalefet partisinin ismi çevresinde birleşmesinin bir teveccüh göstergesi olduğunu belirtti.

‘Bugün hayırlı bir adım atılmak üzere. Türkiye’nin yetiştirdiği değerli bir evladını, sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu önermişlerdir. Bu öneri titiz ve partiler üstü bir çalışmanın sonucu olarak olgunlaştı. MHP de bu isim üzerinde bütünleşerek, seçimi herhangi bir kaosa dönüştürmeden, demokrasimizi güçlendirmek açısından sonuçlandırma arzusu olacaktır.’ Çatı aday konusunda ikinci kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştükten sonra MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu sözleri ana muhalefetin önerdiği isme sıcak baktıklarını gösteriyor.

İhsanoğlu, Mısır’daki askeri darbe sırasında AKP’yle ters düştü

Bu ismi MHP’ye götüren CHP lideri Kılıçdaroğlu, uzun süredir partisiz bir ismi çatı aday olarak önereceklerini söylüyordu. 2005 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin büyük gayretiyle İslam Konferansı Örgütü genel sekreteri seçilen Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, görev süresinin sona ermesiyle bu yıl başında görevinden ayrıldı.

İKÖ Genel Sekreteri iken Mısır’daki askeri darbeye karşı sessiz kalması nedeniyle Başbakan Erdoğan ve AKP’li önemli isimlerle ters düşen Profesör İhsanoğlu, Gezi Olayları hakkında ise Türkiye’deki genel muhafazakar eğilime yakın tutum takındı.

İhsanoğlu: Gezi’nin başlangıcını anlayışla karşılıyorum sonra rahatsız etti

Kasım ayında Cumhuriyet gazetesine konuşan İhsanoğlu, ’şahsen ağaçların kesilmesine karşıyım ama tarihi binaların yeniden inşa edilmesine taraftarım. Biz zaten İstanbul ’da çok şeyi yıktık. O bakımdan Gezi olaylarının başlangıç noktasını anlayışla karşılıyorum fakat sonra aldığı şekil beni rahatsız etti. Orada gelip arabaları yakmak, dükkânları yağmalamak ateşe vermek; bunlar kabul edilecek şey değil” demişti.

İhsanoğlu’ndan ilk açıklama

Eski İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu, adaylığıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada, iki muhalefet partisinin isminin etrafında uzlaşılması bir teveccüh göstergesi olduğunu söyledi ve liderlere teşekkür etti.

CHP’li vekiller memnun değil

CHP Parti Meclisi’nde kafasındaki ismi sızıntı olur gerekçesiyle paylaşmayan Kılıçdaroğlu’nun İhsanoğlu üzerinde karar kılması CHP Meclis Grubu’nda da olumlu bir karşılık bulmadı. Eski Genel Başkan Yardımcısı, Parti Meclisi üyesi ve Ankara milletvekili Gökhan Günaydın twitter hesabına, ‘yağmur`dan kaçınmak için bu çatının altına girilmez; bu çatı şakır şakır akar' yazarken İstanbul milletvekili Melda Onur ise İhsanoğlu’nun adaylığını 'tamam arkadaşlar, kabul trollendik. Uzlaşı toplantısında talep edilen profile uymuyor' sözleriyle yorumladı

Kamuoyu araştırmaları yapan ve CHP seçmenini yakından tanıyan Konensus Araştırma Şirketi’nin genel müdürü Murat Sarı, Ekmeleddin İhsanoğlu isminin önemli bölümü laik-kemalist karaktere sahip CHP seçmeninde güçlü bir karşılık bulamayacağı görüşünde.

Murat Sarı: İhsanoğlu ismi CHP seçmenini sandığa taşımaz

Amerikanın Sesi’ne konuşan Sarı, ‘İhsanoğlu’nun adaylığı CHP seçmenini kararlı bir şekilde sandığa taşımaz. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illerde çok güçlü küçük burjuva partisi olan CHP’nin seçmeni kentli karakter taşıyor. Bu kişilerin yaz tatilinin geri dönemsini sağlamasını gerekiyordu. Bu seçmenin yarısından fazlası laik ve kemalist. İhsanoğlu ismi onları cezbetmez’ dedi. Sarı’ya göre, İhsanoğlu ismi MHP tabanında problem yaratmaz.

Cumhurbaşkanlığı seçimi 10 Ağustos’ta

Türkiye on birinci cumhurbaşkanını ilk kez halkın oyuyla belirleyecek Cumhurbaşkanlığı seçimi, 10 Ağustos’ta yapılacak. Hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması halinde en çok oyu alan iki adayın katılımıyla 24 Ağustos tarihinde yapılacak ikinci turda cumhurbaşkanı seçilecek.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor