• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı ile görüşecek

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı ile görüşecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris´teki toplantıda ABD´li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüşecek. Fransa´nın girişimiyle kimyasal silah kullanımını engellemek amacıyla düzenlenen konferansta Türkiye´yi Çavuşoğlu temsil ed

 

Türkiye´nin Afrin´e yönelik Zeytin Dalı harekatı sonrası Çavuşoğlu ile Tillerson ilk kez yüz yüze görüşecek. 

Fransa´nın düzenlediği ve 30 ülkenin katıldığı ´Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık´ konulu dışişleri bakanları toplantısında Çavuşoğlu ile Tillerson´ın görüşeceği açıklandı.

Görüşmede gündem beklenildiği gibi Afrin´de yürütülen Zeytin Dalı harekatı olacak.

´BİRLİKTE ÇALIŞARAK´

Yaptığı son açıklamada harekattan endişe duyduklarını söyleyen Tillerson, 'Türkiye´nin güvenlikle ilgili meşru kaygılarını ele almak için birlikte çalışarak ne yapabileceğimizi görmeyi amaçlıyoruz' demişti.

Toplantı, BM Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) Suriye gündemli acil oturumundan hemen sonra düzenlenmesi nedeniyle de kritik önem taşıyor. Suriye´deki sıcak gündem nedeniyle konferans gündeminin yanısıra, ikili görüşmeler de yapılacak. 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, konferans öncesi Le Figaro gazetesine verdiği demeçte, Suriye´deki son gelişmeler nedeniyle BMGK´yi acil toplantıya çağırdıklarını hatırlattı.

Kasım ayında BMGK´de Suriye´de Esad hükümetine yönelik kimyasal silah kullanımı iddialarının araştırılmasına ilişkin yapılan oylamayı Rusya´nın veto etmesinin ardından, Fransa, 30 ülkeyi Paris´te toplantıya çağırmıştı.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor