• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Çavuşoğlu, Almanya´da konuştu: Bize ders vermeye kalkmayın

Çavuşoğlu, Almanya´da konuştu: Bize ders vermeye kalkmayın

Hamburg´da üç salonda konuşması engellenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Başkonsolosluğu´nun rezidansında konuşma yaptı ve sistematik bir engellemeyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

 

Konuşmasında Almanya´yı eleştiren Çavuşoğlu, 'Bize insan hakları ve demokrasi gibi konularda ders vermeye kalkmayın' ifadelerini kullandı. Bakanların referandum kapsamında yapacağı etkinliklerin iptal edilmesini eleştiren Çavuşoğlu, “Engellemeler bağlarımızı koparamaz” dedi.

Çavuşoğlu daha büyük mekanda buluşmak ve çevredekileri de sesle rahatsız etmek istemediklerini ancak bunun sorumlusunun, toplantıları engelleyenler olduğunu belirtti. 

Üç görüşme salonunun iptal edildiğini hatırlatan Çavuşoğlu, “20 yıldır çalışan salonu, şimdi kapattılar, bu zamana kadar neredeydiniz? Bu sistematik bir engellemedir. Almanya her zaman dost gördüğümüz, dost görmek istemediğimiz bir ülkedir ama Almanya´nın sistematik Türkiye karşıtlığı. Vatandaşlarımıza yaptığı baskı, dostluğumuza yakışmaz” diye konuştu.

´ENGELLEMELER BAĞLARIMIZI KOPARAMAZ´

Almanya hükümetini “Bize insan hakları ve demokrasi gibi konularda ders vermeye kalkmayın” sözleriyle eleştiren Çavuşoğlu, Alman politikacıların Türkiye´deki vatandaşlarıyla istedikleri zaman bir araya geleceğini, bunun demokrasinin gereği olduğunu vurguladı.

'Engellemeler bağlarımızı koparamaz' diyen Çavuşoğlu, Alman hükümetine 'Lütfen bu yanlış uygulamalarınızdan vazgeçin. Bizim Almanya´daki seçimlerde hiç baskı yaptığımızı, yönlendirme yaptığımızı gördünüz mü? Biz dost bir ülkenin iç siyasetine karışmama prensibi edindik' şeklinde seslendi. 

Almanya´da evet diyenler engelleniyor, hayır diyenlere yardımcı olunuyor, diyen Çavuşoğlu, Avrupa´da yükselen ırkçılığı dikkat çekerek, yarın Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel´le görüşeceğini ve bu durumu dile getireceğini ifade etti.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor