Tarih: 20.06.2020 13:13

Çavuşoğlu: Bazı ülkelerin Türkiye´yi riskli gruba alması konusunda hayal kırıklığına uğradık

Facebook Twitter Linked-in

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Turist gönderen tüm ülkeler ile irtibatlarımızı sürdürdük. Bazı ülkelerin Türkiye´yi riskli gruba alması konusunda hayal kırıklığına uğradık. Bizim turizm endüstrimiz yabancı turistlerin de hizmetine hazır' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının uluslararası ilişkilere etkisiyle ilgili olarak 'Bu süreçte Türkiye 120´den fazla ülkeye tıbbi ekipman sağladı. Biz bir yandan Kovid-19 ile mücadele ederken gücümüzü de dünyaya gösterdik' dedi.

Devamında turizm konusuna değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

'Turist gönderen tüm ülkeler ile irtibatlarımızı sürdürdük. Bazı ülkelerin Türkiye´yi riskli gruba alması konusunda hayal kırıklığına uğradık. Bizim turizm endüstrimiz yabancı turistlerin de hizmetine hazır.

Türkiye´ye gelen bütün turistlerin tatillerini güvenli bir şekilde geçirmelerini istiyoruz. Konuklarımız Türkiye´den ayrılmadan önce test yaptırmak istiyorsa biz buna hazırız. Bizim alt yapımız buna uygun. Türkiye´den ayrılacağı zaman test yaptırmak isterse konuğumuz, yapacağız.'

Çavuşoğlu, Almanya - Türkiye ilişkileriyle ilgili olarak da şunları söyledi:

'Almanya´yla Türkiye arasındaki ilişkiler sadece turizmle ilgili tabii ki değil. Birtakım kriterler belirlenmesi gerekiyor. Bu tür kriterleri turizm sektörü ve sağlık sektöründeki uzmanlar belirleyecek. Dünyada kaç tane AB ülkesi Kovid-19´a karşı Türkiye´den daha iyi bir performans gösterdi.'

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —