Tarih: 11.03.2021 11:24

Çavuşoğlu: Bizim kapımız Ermenistan´a da açık

Facebook Twitter Linked-in

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan´daki temasları kapsamında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi´nde yaptığı konuşmada ´Kafkasya´da kalıcı barışın mümkün olduğunu´ vurgulayarak 'Bizim kapımız, Ermenistan dahil bu temenniyi paylaşan herkese açık” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan´daki temasları kapsamında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi´nde öğrencilere hitap etti.

Burada yaptığı konuşmada Çavuşoğlu, Azerbaycan´ın Karabağ´da kontrolü yeniden sağlamasının ´Türk dünyası taraıfndan yakından izlendiğini´ kaydederek 'Azerbaycan´ı bu mücadelesinde yalnızca kardeşlik bağlarımızdan dolayı değil, haklı ve meşru olduğu için de destekledik. Artık bölgemizin kaderinin değişmesi, Kafkasya´da kalıcı barış ve istikrarın sağlanması mümkün' ifadelerini kullandı.

Hürriyet´in haberine göre, 'Bizim kapımız, Ermenistan dahil bu temenniyi paylaşan herkese açık” diyen Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Avrupa´dan Asya´ya halklarımız mutluluk ve kalkınma için birlikte çalışsın diye ümit ediyoruz, çünkü işbirliğini sağlayamayan bir nesil hangi milletten olursa olsun birlikte bedel öder. O nedenle ‘Yeter´ diyoruz. Önümüze bakalım, ileriye gidelim. Tarihte başardığımız iş birliği ile anılalım.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —