Tarih: 20.12.2017 12:24

Çavuşoğlu: Bundan sonra Filistin´in haklarını savunmak için daha aktif olacağız

Facebook Twitter Linked-in

 

Azerbaycan´ın başkent Bakü´de İranlı ve Azerbaycanlı mevkidaşlarıyla bir araya gelen Çavuşoğlu, düzenlenen üçlü basın açıklamasında konuştu. ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararını eleştiren Çavuşoğlu, şunları söyledi: 

'ABD´nin Kudüs konusundaki yanlış ve kabul edilemez kararından geri dönmesini arzu ediyoruz, BM Genel Kurulu´ndaki Kudüs oylamasında Filistin ve Kudüs lehine bir kararı geçirmeyi umuyoruz.'

'BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi iseniz BM´nin kararlarına uymanız gerekir. Bundan sonra Filistin´in haklarını savunmak için daha aktif olacağız' ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu´ndaki oylamaya katılmak için kendisinin de New York´a gideceğini duyurdu.

ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına karşı hazırlanan ve kararın geri çekilmesi çağrısında bulunan karar taslağı BMGK´da yapılan oylamada ABD tarafından veto edilmişti. Karar tasarısının yarın BM Genel Kurulu´nda oylamaya sunulması bekleniyor.

´DOĞALGAZ VE PETROL MİKTARINI ARTIRMAK İSTİYORUZ´

Üç ülke arasındaki enerji işbirliğini de değerlendiren Çavuşoğlu, 'Azerbaycan ve İran´dan aldığımız doğalgaz ve petrol miktarını artırmak istiyoruz' dedi.

Türkiye ve Azerbaycan´ın hayata geçirdiği Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinin 2018 yılının ikinci yarısında devreye gireceğini belirten Çavuşoğlu, 'İran gazının uluslararası piyasaya gitmesi için de çalışmaları sürdürüyoruz' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —