• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Çavuşoğlu: Bundan sonra Filistin´in haklarını savunmak için daha aktif olacağız

Çavuşoğlu: Bundan sonra Filistin´in haklarını savunmak için daha aktif olacağız

ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararını eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi iseniz BM´nin kararlarına uymanız gerekir, bundan sonra Filistin´in haklarını savunmak için

 

Azerbaycan´ın başkent Bakü´de İranlı ve Azerbaycanlı mevkidaşlarıyla bir araya gelen Çavuşoğlu, düzenlenen üçlü basın açıklamasında konuştu. ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararını eleştiren Çavuşoğlu, şunları söyledi: 

'ABD´nin Kudüs konusundaki yanlış ve kabul edilemez kararından geri dönmesini arzu ediyoruz, BM Genel Kurulu´ndaki Kudüs oylamasında Filistin ve Kudüs lehine bir kararı geçirmeyi umuyoruz.'

'BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi iseniz BM´nin kararlarına uymanız gerekir. Bundan sonra Filistin´in haklarını savunmak için daha aktif olacağız' ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu´ndaki oylamaya katılmak için kendisinin de New York´a gideceğini duyurdu.

ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasına karşı hazırlanan ve kararın geri çekilmesi çağrısında bulunan karar taslağı BMGK´da yapılan oylamada ABD tarafından veto edilmişti. Karar tasarısının yarın BM Genel Kurulu´nda oylamaya sunulması bekleniyor.

´DOĞALGAZ VE PETROL MİKTARINI ARTIRMAK İSTİYORUZ´

Üç ülke arasındaki enerji işbirliğini de değerlendiren Çavuşoğlu, 'Azerbaycan ve İran´dan aldığımız doğalgaz ve petrol miktarını artırmak istiyoruz' dedi.

Türkiye ve Azerbaycan´ın hayata geçirdiği Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinin 2018 yılının ikinci yarısında devreye gireceğini belirten Çavuşoğlu, 'İran gazının uluslararası piyasaya gitmesi için de çalışmaları sürdürüyoruz' diye konuştu.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor