• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Çavuşoğlu: İran ve Rusya, rejimi durdurmalı

Çavuşoğlu: İran ve Rusya, rejimi durdurmalı

Suriye hükümetini İdlib´de ateşkesi ihlal etmekle suçlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,'İran ve Rusya, rejimi durdurmalı' görüşünü dile getirdi.

 

Anadolu Ajansı´nın (AA) editör masasına konu olan Çavuşoğlu, 'İdlib´de sivil halk ve ılımlı muhalifler hedef alınıyor. İran ve Rusya (Suriye´deki garantörlük) sorumluluğunu yerine getirmeli' dedi. Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) İdlib´e 4. gözlem yerini kurduklarını da aktardı. 

Çavuşoğlu, Soçi´de düzenlenecek olan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi için de 'Teröristlerin davet edilmemesini ilettik. YPG´nin olduğu yerde olmayacağımızı söyledik. Soçi´de terör örgütleri olursa süreç baltalanır' ifadesini kullandı.

´BİZ GEÇTİK, FAYDASINI GÖRÜYORUZ´

Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs´ta ´başkanlık sistemi´nin tartışıldığını söylerken şu değerlendirmede bulundu:

'Olabilir. Biz başkanlık sistemine geçtik. Bunun şimdiden faydasını görüyoruz.'

´TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI´ 

Avrupa Birliği (AB) ile ilgili yumuşa sinyalleri veren Çavuşoğlu, 'Bir 50 yıl daha beklenilmesin. Bizim de tahammülümüz kalmadı, milletimizin de tahammülü kalmadı' diye konuştu. Çavuşoğlu, ayrıca 25 Ocak´ta Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl´ın Türkiye´yi ziyaret edeceğini söyledi.

EGE ADALARI TARTIŞMASI

Ege Adaları ile ilgili devam eden tartışmalara da değinen Dışişleri Bakanı, 'AK Parti iktidarları döneminde ve Kardak krizi sonrası hiçbir ada Yunanistan´a verilmemiştir' görüşünü dile getirdi.

BAĞDAT ZİYARETİ

Bağdat-Erbil hattı arasında arabuluculuk talepleri geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, '21 Ocak´ta Bağdat´a gideceğiz. İkili konular yanında bunu da görüşeceğiz' açıklamasında bulundu.

 

 


19.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor