• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Çavuşoğlu Kuveyt´te: Körfez krizinde taraf tutmamız söz konusu değil

Çavuşoğlu Kuveyt´te: Körfez krizinde taraf tutmamız söz konusu değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuveyt´e yaptığı resmi ziyarette Katar ile Körfez ülkeleri arasındaki krizde taraf tutmadıklarını belirtti.

 

Çavuşoğlu, Türkiye´nin neden Katar´dan yana bir tutum içinde olduğu sorusu üzerine, yaşanan krizde Türkiye´nin iki tarafı da dinlediğini belirterek, 'Bizim burada taraf tutmamız söz konusu değildir' dedi. 

'Biz son derece dengeli ve sorunun çözümüne yönelik açıklamalar yapıyoruz.' diye konuşan Çavuşoğlu, Türkiye´nin tutumunu gazetelerin yorumuna göre değerlendirmenin doğru olmadığını belirtti.

Öte yandan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır tarafından Doha´ya ‘teröre destek verdiği´ gerekçesiyle uygulanan yaptırımların doğru olmadığını söyledi.

ÇAVUŞOĞLU, KUVEYTLİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Çavuşoğlu, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad el Sabah ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Çavuşoğlu ve Kuveytli mevkidaşı, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krize ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. 

Çavuşoğlu, daha sonra Ankara´daki programlarına katılmak üzere Kuveyt´ten ayrıldı.

Bakan Çavuşoğlu, dün de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Körfez bölgesindeki gelişmeleri değerlendirmek üzere Katar´da resmi temaslarda bulunmuştu.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor