Tarih: 03.05.2017 08:58

Çavuşoğlu: NATO zirvesinden sonra AB ile büyük bir zirve yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

 

A Haber´de gündeme ilişkin soruları cevaplayan Çavuşoğlu, bazı Avrupalı liderlerin NATO zirvesi marjında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşmeler yapmak istedikleri bilgisini verdi. 

Brüksel´in ardından Türkiye ile AB arasında bir zirve yapılmasının da söz konusu olabileceğini ifade eden Çavuşoğlu, hazırlıklar için AB´den uzmanların Türkiye´ye gelerek gerekli çalışmaları yürüteceğini kaydetti.

´TARİHİ BELLİ DEĞİL´

Çavuşoğlu, 'NATO marjında 24-25 Mayıs´ta yapılacak zirveye AB liderleri de gelecek. Burada görüşmeler olacak. Daha sonra ise büyük zirve olacak, Türkiye-AB Zirvesi. Zamanlaması NATO marjındaki görüşmelerden sonra belli olacak. Yani tarihi belli değil' ifadelerini kullandı.

Almanya´da eylül ayında yapılacak seçimler öncesinde böyle bir zirve beklemenin doğru olup olmayacağının sorulması üzerine Çavuşoğlu, zirvenin ülke seçimlerine bağlı olmaması gerektiğinin altını çizdi.

´HATA YAPTIKLARINI ANLADILAR´

Bu süreci devam ettirmek istiyorsa AB´nin Türkiye´ye nasıl davranacağını öğrenmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, 'Hata yaptıklarını anladılar. Hatta bazı dışişleri bakanları Malta´da ´Hata bizde, düzeltmek için ne yapalım´ diye sordu bana' dedi. 

´TEK PROBLEM AB´NİN YAKLAŞIMINDA´

Türkiye´nin AB ile bir probleminin bulunmadığını ifade eden Çavuşoğlu,'Durup dururken niye düşman olalım veya bizim Avrupa´nın bizim de inandığımız ortak değerleriyle niye problemimiz olsun? Bunlar bizim de değerlerimiz. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler kimsenin tekelinde değil. Tek problem AB´nin yaklaşımında' ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün AKP´ye yeniden üye olduğu törende yaptığı konuşmada Avrupa Birliği´nin bugüne kadar açmadığı fasılları açmaktan başka çaresi olmadığını, aksi taktirde Türkiye´nin AB yetkilileri ile görüşecek bir şeyi olmadığını söylemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —