• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Çavuşoğlu: Rusya, Suriye konusunda işbirliği isterse hazırız

Çavuşoğlu: Rusya, Suriye konusunda işbirliği isterse hazırız

Suriye krizi konusunda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Rusya samimi bir şekilde ateşkes ve insani yardımlar için bizimle işbirliği yapmak isterse biz buna hazırız' ifadelerini kullandı.

 

Letonyalı mevkidaşı Edgars Rinkevics´le ortak basın açıklaması yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Her şeyden önce biz Suriye´de ateşkesin sağlanması insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüm için alınan tüm kararları destekledik. Kararların alınmasına ve uygulanmasına katkı sağladık. Maalesef bugüne kadar ateşkesin ihlal edilmesi ve insani yardımların ulaştırılmasındaki engellere bakınca, bunun ihlal eden ve yardımların ulaşmasını engelleyen rejim ve rejimin destekçileri olmuştur. En son ABD ve Rusya arasında varılan anlaşmaya da güçlü destek verdik, uygulanması için elimizden geleni yaptık. BM ile beraber insani yardımların ulaştırılması için gerekli çalışmayı yaptık. TIR´lar bizim sınırımızın öteki tarafına geçti.

Dün İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif buradaydı. Ateşkesi nasıl sağlayabiliriz, insani yardımları nasıl ulaştırabiliriz bunları görüştük. İlişkilerimizin normalleşmesinden sonra Rusya´yla da bunları görüşmeyi umuyoruz. Rusya samimi bir şekilde ateşkes ve insani yardımlar için bizimle işbirliği yapmak isterse biz buna hazırız.

Biz üç aylık OHAL ilan ettikten sonra 3 aydan önce bile süreci tamamlamak arzusundaydık. Fakat FETÖ´yle ilgili soruşturmalar derinleştikçe yeni boyutlar ortaya çıkıyor. Son derece karmaşık bir durum.




22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor