• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Çavuşoğlu: Avrupa Göz Yumuyor

Çavuşoğlu: Avrupa Göz Yumuyor

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da yaptığı açıklamada, Avrupalı yetkililerin, DAİŞ terör örgütünün militanları oldukları düşünülen ve Türkiye’den sınır dışı edilen kişilerin gözaltına alınmaları

 

Ria Novosti

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da yaptığı açıklamada, Avrupalı yetkililerin, DAİŞ terör örgütünün militanları oldukları düşünülen ve Türkiye’den sınır dışı edilen kişilerin gözaltına alınmaları için yeterince çaba harcamadıklarını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, “Biz, bugün itibarıyla, DAİŞ’e yardım etmek amacıyla Suriye’ye doğru yola çıkmış 1300 militanı sınır dışı ettik. Ancak bu kişilerin bazıları Türkiye’ye geri dönüyor. Böyle bir şey nasıl olabilir? Biz bu kişileri yakalıyor, ülkelerine geri gönderiyor ve söz konusu ülkenin yetkililerini bu konuda uyarıyoruz. Ancak iki ay sonra bu kişiler yeniden ülkemizde ortaya çıkıyor. Ya bunları orada kontrol edemiyorlar ya da bunların yine de Suriye’ye dönmelerini istiyorlar.” dedi.

Bakan’ın sözlerine göre Avrupa ülkeleri, belki de bu şekilde bunun gibi istenmeyen unsurlardan kurtulmak istiyor.

Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca şu soruları sordu: “Her yıl 40 milyon turist Türkiye’yi ziyaret ediyor. Hepsinin DAİŞ ile bağlantısı olup olmadığını kontrol edemeyiz. Bu kişiler kendi ülkelerinde neden durdurulmuyor? Orada demokrasi ve hareket özgürlüğü olduğu için mi? Peki durdurmadınız. Belki de bu insanların ülkenizden gitmesini ve çatışmalarda ölmesini istiyorsunuz. Peki ya ölmez ve ülkelerine dönerlerse? O zaman ne olacak?.

Dışişleri Bakanı, DAİŞ’e katılma istemiyle Türkiye’ye yönelen insanların, geldikleri Avrupa ülkelerinin istihbarat servisleriyle küresel çaplı bir iş birliği olmadan, Türkiye’nin, bu kişilerin Suriye’ye intikal etmeleri konusunu yalnız başına çözemeyeceğini belirtti. (Rusya, Ria Novosti – 25 Mayıs 2015)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor