Tarih: 09.06.2015 17:32

Çavuşoğlu: Halkın Mesajı Alındı

Facebook Twitter Linked-in

 

Ria Novosti

Türkiye Dışişleri Bakanlığı: İktidar Partisi Halkın Mesajını Anladı

Seçimleri değerlendiren Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazar günkü seçimler sonucunda Parlamentoda çoğunluğunu kaybeden iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisinin (AK Parti) seçmenlerin mesajını anladığını ve bundan dersler çıkaracağını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, 'Bütün partiler işini yapmalı ve sonuçlar ne olursa olsun ülkeye karşı sorumluluklarını yerine getirmeli. Seçmenlerin dün verdiği karardaki mesajını anladık ve en yakın zamanki toplantımızda bunu dikkatli bir şekilde inceleyeceğiz.' şeklinde konuştu.

Türkiye’nin İktidar Partisi Koalisyon Hükûmetini Kurmaya Hazır

Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara’da pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Partinin koalisyon hükûmeti kurmaya hazır olduğunu belirtti.

Kurtulmuş, 'Şu anki aşamada erken seçimler için nedenlerin olmadığını görüyoruz. Bu durumda yeni koalisyon hükûmeti kurmaya çalışacağız. Böyle bir hükûmet zaten AK Parti olmadan kurulamaz.” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye’nin yeni anayasaya ihtiyacının olduğunu sözlerine ekledi. Kurtulmuş, 'Bütün partilere bir mesaj olan halkın seçimine saygı duyuyoruz. Halkın isteğine saygı duyarak ülkenin yeni sistemine geçiş yapmalıyız ve bütün demokratik reformları tamamlamalıyız.' dedi.

Bahçeli: Türkiye’nin Milliyetçi Partisi Muhalif Kalacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, pazar günkü parlamento seçimlerinde üçüncü sıraya yerleşen MHP’nin seçimleri kazanan AK Partinin yer alacağı olası bir koalisyona muhalif kalacağını belirtti.

Uzmanlar, iktidar Partisinin Parlamentoda çoğunluğu ve tek partili hükûmeti kurma ihtimalini kaybettikten sonra AK Parti ile MHP`nin koalisyon kurulabileceğini belirtmişlerdi. ( Rusya, Ria Novosti – 08 Haziran 2015 )




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —