Çavuşoğlu´ndan ABD´ye tepki: İsimleri alıp ne yapacaksınız?

Çavuşoğlu´ndan ABD´ye tepki: İsimleri alıp ne yapacaksınız?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM´deki Kudüs oylaması öncesinde konuştu. Bakan Çavuşoğlu, ABD´ye tepki göstererek 'İsimleri alıp ne yapacaksınız? O ülkeleri cezalandıracak mısınız? dedi.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD´ye hareketi öncesi Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki´yle Atatürk Havalimanı´nda basın toplantısı düzenledi. Birleşmiş Milletler´deki Kudüs oylaması için ABD´ye gittiğini belirten Çavuşoğlu, 'Yarın genel kurulda oylama olacak. Biz buradan güçlü bir destek bekliyoruz. Çünkü bu karardan sadece Müslümanlar değil, Hristiyanlar da rahatsız oldu. Aynı şekilde Musevilerin büyük bir kısmı bu karara karşı. Vicdanı olan herkes hukuka aykırı olan bu karara karşı koydu. Yarın yapılacak oylamadan önce tek başına kalan ABD´nin tehdit yöntemine başvurduğunu görüyoruz' dedi. 

'Artık dünya haksızlıklara isyan ediyor' diyen Bakan Çavuşuoğlu, 'Hiçbir onurlu devlet bu tür baskılara boyun eğmez. Kimse bu baskılara boyun eğmeyecektir' dedi.

Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

  • Bu karardan sadece Müslümanlar değil Hıristiyanlar da çok rahatsız oldu. Vicdanı olan herkes bu karar karşı durdu. Yarın yapılacak oylamadan önce tek başına kalan ABD´nin tehdit yöntemine başvurduğunu görüyoruz. Yani ne yapacaksanız isimleri alıp da. O ülkeleri cezalandıracak mısınız?
  • Hiçbir onurlu millet hiçbir şerefli devlet bu tür baskılara boyun eğmez. ABD´nin bu yöntemden vazgeçmesi lazım.
  • Artık dünya değişti. Artık ben güçlüyüm o nedenle de haklıyım anlayışı değişti. Artık dünya haksızlıklara isyan ediyor.

FİLİSTİN DIŞİŞLERİ BAKANI MALİKİ: ABD YANLIŞ BİR KARAR ALDI

'Yarın tarihe şahitlik edeceğiz' diyen Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki ise, 'ABD, Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıdı. ABD yanlış bir karar aldı. Umuyoruz ki yarın birçok devlet oylarını bu karar karşıtı kullanacaktır'ifadelerini kullandı.

ABD´nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Kudüs oylamasında olumsuz ABD´nin olumsuz oy veren ülkelerin isimlerini alacağı uyarısında bulunmuştu.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading