• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

CeBIT 2017 Hannover´da Almanya ve Japonya arasında köprü oldu

CeBIT 2017 Hannover´da Almanya ve Japonya arasında köprü oldu

Hannover´da düzenlenen bilişim teknolojileri fuarı CeBIT 2017, 200 bin kişiyi 3 bin şirketle bir araya getiriyor ve fuar katılımcılara dijital teknolojileri tanıtıyor.

 

Hannover´da düzenlenen bilişim teknolojileri fuarı CeBIT 2017, 200 bin kişiyi 3 bin şirketle bir araya getiriyor ve fuar katılımcılara dijital teknolojileri tanıtıyor. Bu sene fuar iki dünya liderini de buluşturdu: Shinzo Abe ve Angela Merkel.

Almanya Şansölyesi, Japonya Başbakanı ile iki ülke arasında teknoloji ve yenilik alanında bir köprü kurmak üzere bir araya geldi. Shinzo Abe, bu yeni iş birliği Japonya´nın Society 5.0 girişimine değer katacak dedi.

Tokyo´dan gelen bu kavram, yaşama ve çalışma konusunda daha akıllı ve verimli yollar oluşturmak için sayısallaştırma gücünden faydalanmayı ve yaşlanan nüfusun zorluklarına daha iyi karşı koymayı içeriyor.

Japonya Dış Ticaret Örgütü´nden Hitoshi Masuda, daha fazlasını açıklıyor:

“Japonya her zaman bir üretim ülkesiydi. Üretim başlı başına önem teşkil eder. Gerçek dünyaya üretimle, sanal dünyaya ise teknolojiyle bağlanabilmeyi amaçlıyoruz.”

Yapay zeka, Nesnelerin İnterneti, otonom araçlar, insansız hava araçları, robot teknolojilerinin de tanıtıldığı fuar dünyanın her geçen gün daha da akıllılaştığını gözler önüne seriyor.

CeBIT´ten Hartwig Von Sass şu sözlere yer veriyor:

“Geçmiş yıllarda olduğu gibi yeniliğin artık doğrusal olmadığını görüyoruz. Şimdi üstel gelişme ile teknik gelişmeler birleşiyor ve ekonominin birçok sektöründe yıkıcı bir güç haline geliyor.”

CeBIT´te tanıtılan ürünler ve yaşanan dijital transformasyona dair her şeyi hafta boyu euronews ekranlarında ve euronews.com´da.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor