• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Çeçenistan Meclisi, Trump´a ´hastane´ önerdi

Çeçenistan Meclisi, Trump´a ´hastane´ önerdi

Rusya Federasyonu´na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti´nde meclis, uluslararası topluma ´dünya barışını tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump konusunda tedbir alma´ çağrısı yaptı. Trump´ın tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Meclis Ba?

 

Çeçenistan Meclisi Başkanı Magomed Daudov, sosyal paylaşım sitesi Myilistori hesabından yaptığı açıklamada, 'Donald Trump´ı durdurun! Eğer bu şovmen ABD´nin başında kalmaya devam ederse tüm dünya savaş uçurumuna yuvarlanabilir' dedi. 

Suriye´de IŞİD´in ABD kontrolündeki sahalardan saldırıları sürdürdüğünü hatırlatan Daudov, 'Bu militanları kimlerin beslediği ve yönlendirdiği kimse için sır değil' ifadesini kullandı ve Suriye´de terörle mücadelede Rusya´nın rolüne dikkat çekti.

´ABD´den demokrasi ihracatının´ Libya, Irak, Afganistan, Yemen ve Ukrayna´ya getirdiği sorunlara da değinen Daudov, 'Bu ülkelerin tümü toplumsal ve ekonomik kaosla boğuşuyor' dedi. 

Trump´ın ruhsal sağlığının da büyük endişe kaynağı olduğunu dile getiren Daudov, uluslararası toplumu ´bu adamı tedavi etmek için tedbir almaya´ çağırdı. Daudov 'Uygun bir hastane önerebiliriz: ABD´nin Küba´daki Guantanamo üssü. ABD Dışişleri Bakanlığı´na inanırsak orada cennettekine benzer koşullar yaratıldı. Bu koşulları yaratanı neden oraya göndermeyelim?' diye sordu.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor