Çelik: Son günler PYD´nin büyük bir yalanını ortaya çıkarmıştır

Çelik: Son günler PYD´nin büyük bir yalanını ortaya çıkarmıştır

AB Bakanı Ömer Çelik, Cerablus operasyonu hakkında 'Bu operasyon PYD´nin DAEŞ´e karşı savaştığı yalanını da ortaya çıkarmıştır' dedi. Çelik, Almanya´nın Avrupa´dan sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth´la ortak basın toplantısınd

 

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Türkiye´nin Cerablus bölgesinde sürdürdüğü Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin olarak, 'Bu operasyon PYD´nin DAEŞ´e karşı savaştığı yalanını da ortaya çıkarmıştır. Türkiye, DAEŞ´e karşı mücadele ederken bir tek PYD´nin sesi yükseliyor. Bu bir taktik yaklaşımıdır, bu kadar rahatsız olması bir şeyi daha ortaya çıkarıyor. Tamamen Suriye´nin toprakları içinde oluşum oluşturmak için taktiksel bi yaklaşım içindedirler' diye konuştu.

´VİZE SERBESTİSİ İÇİN NET BİR TARİH YOKSA ANLAŞMA OLMAZ´

Bakan Çelik, Almanya´nın Avrupa´dan sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile ortak basın açıklaması yaptı.Çelik, 'Vize serbestisi için net tarih yoksa anlaşma olmaz. Daha önce yaşadık, verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle geri kabul anlaşması gibi uygulamaları kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz' açıklaması yaptı.

Çelik, 'Almanya 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kınayan Türkiye´ye destek veren güçlü mesajlar verdi. Dost ve müttefik ülkeye teşekkür ediyoruz. Maalesef darbe girişimi gerçekleştikten sonra AB liderleri Türkiye´de yeterli bir dayanışma göstermediler' dedi.

´ALMANYA´NIN İNCİRLİK´TEKİ MEVCUDİYETİ DEVAM EDECEKTİR´

Roth, açıklamasında 'Almanya, 15 Temmuz girişimini şiddetle kınamıştır. Hiçbir zaman değişimler silah gücüyle olma. Darbe girişiminde hayatını kaybedenler için üzüntülerimizi dile getiriyoruz' dedi. ´Almanya İncirlik´ten çekilecek mi´ sorusuna yanıt veren Roth, 'Almanya´nın İncirlik´teki mevcudiyeti devam edecektir. Orada bulunan askerleri ziyaret etmek için görüşmeler devam ediyor' diye konuştu.

´FETÖ´NÜN HERHANGİ BİR LİDERLERİNİN HİÇ BİR DOST ÜLKEDE BARINMAMASI GEREKİR´

Çelik, 'FETÖ terör örgütünün herhangi bir kurumunun ya da liderlerinin Avrupa Birliği´ndeki hiç bir dost ülkede barınmaması gerekir. AB´deki dostlarımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz' dedi. Çelik´in açıklamalarının tamamı ise şöyle:

'Tabii ki Türkiye kendi değerlerine sahip çıkacak güce ve kapasiteye sahiptir. Bu ziyaretlerin sembolik bir anlamı olabilirdi, dünyanın krizden geçtiği dönemde Türkiye kendi demokrasisine bu kadar sahip çıkmışken tüm bölgeye güçlü mesajlar verilmesi söz konusu olabilirdi. Özellikle Ortadoğu´nun krizden geçtiği dönemde böyle mesajlar kıymetli olurdu. Bu darbe girişimiyle görülmüştür ki Türkiye birinci sınıf demokrasiye sahiptir. Türk halkı, tankların, F-16´lara karşı direnmiştir.

´YABANCI BASINDA ERDOĞAN HAKKINDA KARA PROPAGANDA YAPILIYOR´

Yabancı basında, biz onlara haber diyemiyoruz, kara propaganda Cumhurbaşkanımız hakkında 'diktatör' gibi ifadeler kullanılıyor. Dünyada insanlar diktatörlere karşı tankların arkasında dururken Türk halkı tanklara direnmiştir. Şehitlerimiz tanklara karşı, savaş uçaklarına karşı demokrasimizin arkasında durmuştur.

TBMM bombalanmıştır ancak milletvekilleri kendi parlamentolarına sahi çıkmıştır. Cumhurbaşkanı ölümü göze alarak tüm tehditlere rağmen İstanbul´a gelmiştir. Başbakanımız yine gerekli emirler vererek mücadeleyi yürütmüştür. Türk halkı, Türkiye´nin darbe tarihini temize çekmiştir. Biz tabii AB´deki pek çok siyasetçinin Türkiye´ye karşı olumsuz yaklaştığını biliyoruz.

´GÖÇ KRİZİ KARŞISINDA İŞ BİRLİĞİ YAPMAMIZ GEREKTİĞİ AÇIKTIR´

Özellikle karşı karşıya olduğumuz göç krizi karşısında iş birliği yapmamız gerektiği açıktır. Suriye´de ciddi bir politika konulamamasının neticesinde ciddi bir kriz ortaya çıkmıştır. Türkiye insanlık yapmıştır ancak AB ülkeleri 200-300 kişiyi bünyelerinde barındırmak için referanduma gitmektedir. Sayın mERKEL´in de isabetle açıkladığı gibi Türkiye-Almanya iş birliği, tarihin en büyük krizinin aşılmasında büyük rol oynamıştır. Daha önce yaşadık, verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle geri kabul anlaşması gibi uygulamaları kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz. Üstüne bir de Türkiye eleştiriye tabi tutulmuştur. Almanya ile çok önemli ilişkilerimiz var, bu ilişkilerin ivme kazanması her bakımdan önemli olacaktır. BREXIT sonrası AB´nin nasıl şekilleneceğinin tartışıldığı döneme girmiş bulunuyoruz. Mevkidaşıma, bu kritik zamanda yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum.

´DAİŞ DENEN ÖRGÜT, İNSAN HAKLARINI TEHDİT ETMEKTEDİR´

Türkiye DAİŞ´e karşı ciddi bir mücadele içindedir. DAİŞ denen örgüt, insan hayatını, insan haklarını tehdit etmektedir, bu örgütün bertaraf edilmesi Türkiye´nin öncelikleri arasındadır. AB ülkelerinden bu mücadeleye destek gelmiştir. Bu, hiç kimsenin iç işlerine müdahale değildir, sınırımızın dışından bizim tarafımıza bomba düşmektedir, vatandaşlarımız hayatını kaybetmektedir. Türkiye egemen bir devlettir, bunu koruyabilecek güce sahip bir devlettir. Ayrıca son günler PYD´nin büyük bir yalanını da ortaya çıkarmıştır. Nedir o yalan? PYD´nin DAEŞ´e karşı savaştığı şeklinde bir yalan. Türkiye, DAEŞ´e karşı mücadele ederken bir tek PYD´nin sesi yükseliyor. Bu bir taktik yaklaşımıdır, bu kadar rahatsız olması bir şeyi daha ortaya çıkarıyor. Tamamen Suriye´nin toprakları içinde oluşum oluşturmak için taktiksel bi yaklaşım içindedirler. Terörle mücadele edeceğiz, AB´den en büyük isteğimiz, DAEŞ´le PKK´nın aynı olduğunu kabul etmelidir. Nasıl DAEŞ çadır açamıyorsa, dergi çıkaramıyorsa PKK´ya da ayrıcalık verilmemesi gerekiyor. Dostuk ve müttefiklik gereği bu hassasiyeti göstermelerini diliyorum.'




Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.

Dünya

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

2025 yılında iklim değişikliğini aşırı hava olayları ve kuraklıkla sonuna kadar hissettik.

Çevre

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kontrolün kendilerinde olduğunu savunarak, "Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz ve ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır." dedi.

Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Yükleniyor