Tarih: 28.02.2018 11:03

CENTCOM Komutanı Votel: Afrin harekatı IŞİD´le mücadelede dikkatleri dağıtıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

CENTCOM komutanı Orgeneral Votel, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi´nde 'Terörizm ve İran: Ortadoğu´da Savunma Sınamaları' başlıklı oturumda konuştu.

Votel, 'Afrin harekatı IŞİD´le mücadelede dikkatleri dağıtıyor. Türkiye´ye karşı şeffafız, her gün görüşüyoruz. Bugün bizzat ben mevkidaşımla görüşme yaptım' ifadesini kullandı.

´DSG İLE ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ´ 

ABD´li komutan, ülkesinin YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri´ne desteğinin süreceğini belirterek, 'Eğer ABD IŞİD´i sonlandırmak istiyorsa Demokratik Suriye Güçleri ile çalışmak zorundadır' ifadelerini kullandı.

´TÜRKİYE´NİN ENDİŞELERİNİN FARKINDAYIZ´

Votel, 'Türkiye´nin PKK özelinde kendi sınırları içindeki endişelerinin farkındayız. Bu endişeleri gidermek için Türkiye´ye karşı açık ve şeffaf olmaya devam ediyoruz, sürekli iletişim halindeyiz' dedi.

RUSYA´YA ´TANSİYONU YÜKSELTME´ SUÇLAMASI

Diğer yandan Votel, Suriye konusunda Rusya´ya suçlamalarda bulunarak, Moskova´nın 'Suriye´deki tansiyonu önce yükseltip ardından ortaya çıkan gerilimi kendi yararına olacak şekilde çözmeye çalıştığını' savundu.

Rusya´yla birlikte İran´ın Suriye hükümetini desteklediğini söyleyen Votel, bu ülkelerin Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ortaklığı bozmaya çalıştığını ileri sürdü. Komiteye sunduğu yazılı açıklamada Votel, 'Rusya ve İran, Suriye´de zalim bir rejimi güçlendiriyor, Irak ve Afganistan´da ABD´nin askeri etkisini sınırlandırmaya ve Türkiye ile ABD arasında uzun yıllara dayanan stratejik ortaklığı sarsmaya çalışıyor' ifadelerine yer verdi. 

ABD´li komutanın ´tansiyonu yükseltmekle´ suçladığı Moskova ise, ABD´nin Suriye´deki meşru hükümet tarafından davet edilmemiş olmasına rağmen Suriye´de bulunma çabasını eleştiriyor ve ABD öncülüğündeki koalisyonun eylemlerinin ülkede siyasi çözüme yardımcı olmadığını vurguluyor.

İDLİB´E MÜDAHALE SİNYALİ

Votel, Suriye´de İdlib gibi bölgelerde 'radikal grupların toplanması' konusunda kaygılarının bulunduğunu da belirtti.

ABD´li komutan, 'Özellikle de İdlib gibi yerler, birçok kötü örgütün toplanma alanları haline geliyor ve en nihayetinde bunlarla ilgilenmek gerekecek. İlgilenilmezse daha büyük sorun olacakları konusunda kaygılıyım' yorumunu yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —